Film Ennio en live muziek in de Grote Zaal

wo 30 mrt. ’22

Op 17 april a.s. vindt in de Grote Zaal van Muziekgebouw Eindhoven de voorpremière plaats van de film Ennio, een schitterende documentaire over het leven van de legendarische filmcomponist Ennio Morricone.

Samenwerking

Deze voorpremière - de film is pas vanaf 21 april in de bioscoop te zien - kwam tot stand door een hechte samenwerking tussen Muziekgebouw Eindhoven en Natlab.

Groot doek

Sinds kort is de grote zaal van het Muziekgebouw geschikt gemaakt voor de vertoning van films op een doek van 10 x 5 meter waarbij gebruik gemaakt wordt van een professionele digitale filmprojector. De vertoning van Ennio mag dan ook gezien worden als de eerste in een reeks film-events - denk ook aan vertoningen waarbij de filmscore live wordt uitgevoerd -  i.s.m. Natlab als standaard onderdeel van de programmering van het Muziekgebouw. 

Ennio

In deze imposante 2,5 uur durende documentaire nemen grootheden uit de film- en muziekwereld, maar ook de maestro zelf, ons mee door zijn bewogen leven. Van zijn eerste succes, als voormalig schoolvriend Sergio Leone hem vraagt muziek te schrijven voor A Fistful of Dollars, tot de grote carrière die onvergetelijke scores opleverde voor films als The Good The Bad and The Ugly, Once upon a Time in the West, The Untouchables van Brian De Palma en Cinema Paradiso van Giuseppe Tornatore. 

Bruce Springsteen

Giuseppe Tornatore reisde voor deze documentaire de hele wereld over en sprak met onder meer Bernardo Bertolucci, Quentin Tarantino, Clint Eastwood en Bruce Springsteen. Tegelijk krijgen we een inkijkje in het leven van Ennio Morricone. Hij overleed in 2020 en liet meer dan 500 composities na voor film en TV, meer dan 100 klassieke werken en verkocht meer dan 70 miljoen platen tijdens zijn 70-jarige carrière.

Voorprogramma

Voor aanvang van de film spelen trompettist Eric Vloeimans en cellist Jörg Brinkmann werken van de legendarische componist.

A tribute to Ennio Morricone

Ennio Morricone

Op donderdag 19 mei 2022 kun je ook genieten van The Legend of Morricone - a tribute to Ennio Morricone in de grote zaal.