Merhaba Eindhoven!

do 23 jun. ’22

Merhaba Eindhoven! is een festival in het teken van de Turkse cultuur. Dit festival is onderdeel van Your World, Your Music, een concept waarin de muziek van één gemeenschap centraal staat. Tijdens deze eerste editie heeft het Muziekgebouw samen met de Eindhovense Turkse gemeenschap de programmering van Merhaba Eindhoven! samengesteld.

Your World, Your Music
In de serie Your World, Your Music staat de muziek van steeds één gemeenschap - gekoppeld aan één muziekcultuur - centraal. Het kan muziek zijn van een bepaalde etnische gemeenschap, of juist van een interessegemeenschap of liefhebbersgroep. 

Gezicht van de gemeenschap
Met behulp van ambassadeurs uit de desbetreffende gemeenschap gaan medewerkers van het Muziekgebouw in gesprek met de betreffende doelgroep om te inventariseren wat nodig en gewenst is. Het event heeft een festivalkarakter met een middagprogramma voor gezinnen met kinderen, een kleurrijke markt, eten & drinken en een gevarieerde randprogrammering in de foyers. 

Exclusief
Bij de eerste editie op zaterdag 24 september zal de grote Turkse ster Sertab Erener 's avonds een exclusief optreden in de grote zaal geven, speciaal ter gelegenheid van Your World, Your Music. Sertab Erener - die je de Anouk van Turkije zou kunnen noemen - won in 2003 het Eurovisie Songfestival, waarna ze snel carrière maakte. De avond wordt afgesloten met een afterparty van formaat met de Eindhovense groep Music From the Orient. On sale
Het concert van Sertab Erener gaat vrijdag 24 juni om 10:00 uur on sale!

Meer info & tickets