Maartje Jansen

Vernieuwde samenwerking!

vr 24 jun ’22

De samenwerking van Muziekgebouw Eindhoven en philharmonie zuidnederland stamt uit 2004 waarbij beide partijen ieder vanuit hun specifieke rol de regio Eindhoven met muzikaal aanbod bespelen. Daarbij hebben kwaliteit, aantrekkelijkheid, diversiteit en toegankelijkheid vanaf het begin centraal gestaan.

Banden versterken
Deze nieuwe overeenkomst beschrijft echter niet alleen de voortzetting van de zakelijke kaders rond zaalhuur en het gebruik van de faciliteiten, zoals dat tot nu toe het geval was. Muziekgebouw Eindhoven en philharmonie zuidnederland gaan tevens intensiever samen optrekken op het gebied van marketing, communicatie en educatie om zo een goed afgestemd en evenwichtig aanbod te bieden. Ook zullen de banden nauwer worden aangehaald bij de ontwikkeling van digitale mogelijkheden waarmee beide partijen gezamenlijk een breder publiek willen bereiken. 

Edo Righini - directeur van Muziekgebouw Eindhoven - is ontzettend blij dat met huisorkest philharmonie zuidnederland nieuwe afspraken zijn gemaakt met toegevoegde mogelijkheden tot wederzijdse inspiratie en ontwikkeling. “Wij kijken vol vertrouwen en met perspectief uit naar een toekomst samen met Stefan Rosu en philharmonie zuidnederland”.

Ook Stefan Rosu - intendant van philharmonie zuidnederland - is erg enthousiast over de nieuwe afspraken. “Ik kijk er naar uit samen met Edo Righini en zijn team alle mogelijkheden te onderzoeken om elkaar te versterken. De aantrekkelijkheid van klassieke symfonische muziek voor iedereen toegankelijk maken - dat is de doelstelling.“