Eerste editie Americana Mondays groot succes

wo 7 sep. ’22

All that is American


Liefhebbers van Americana weten al jaren op maandagavond de weg naar Muziekgebouw Eindhoven te vinden. Wat begon als ‘Ad van Meurs presenteert’ - gecureerd door de legendarische Eindhovense muzikant - en na diens overlijden ‘De Maandag van Van Meurs’ ging heten - gecureerd door zijn partner Ankie van Meurs, is nu als ‘Americana Mondays’ in een fris en splinternieuw jasje gestoken. De serie presenteert om de week de beste singer-songwriters van het roots-rock, blues en americana genre, kortom all that is American.


Schitterende aftrap


De eer was bij deze eerste editie aan Anna Tivel & Jeffrey Martin. En wat een schitterende aftrap! Het werd een intieme, ingetogen en érg mooie avond met van zowel Anna als Jeffrey een eigen set, gevolgd door een indrukwekkend duo-optreden. Met ruim 150 toehoorders zat de sfeer er goed in en werd het een gezellige avond. 

Volledig spectrum


We kijken uit naar de volgende Americana Mondays op maandag 19 september met de Yonder Boys, van wie we een hele andere vibe kunnen verwachten. Laat je verrassen, want bij Americana Mondays komt het volledige spectrum van het Americana genre voorbij.

Bekijk het gehele programma van Americana Mondays hier