Einde van een tijdperk: Barend Fransen neemt afscheid van Blue Note ClubSessions

wo 22 feb. ’23

Na 11 jaar heet Barend Fransen ervoor gekozen afscheid te nemen als programmeur van Blue Note ClubSessions. Als programmeur en gastheer was hij jarenlang het boegbeeld van deze zaterdagmiddagen. De destijds vernieuwde Stadsfoyer kreeg mede vorm door de Blue Note ClubSessions, die aansloten bij de ambitie van Muziekgebouw Eindhoven om jazz een laagdrempelige en frequente basis te geven. En dat is geslaagd!

Met de recentelijke verplaatsing van de Stadsfoyer naar Meneer Frits, krijgen de concerten een intieme clubsetting die goed aansluit bij de hedendaagse jazz- en soulscene. Ontmoeting en genieten van geweldige live muziek smelt samen. Daarnaast biedt het een podium voor zowel verrassend opkomend talent als doorgewinterde artiesten. 

Barend: “Ik heb bandjes zien debuteren, groot zien worden en in het publiek veel kennissen opgedaan. Voor de warme belangstelling en gezelligheid wil ik iedereen bedanken. Ik had het voor geen goud willen missen.”

De coördinatie van Blue Note ClubSessions is vanaf heden in handen van Johan Hauser. Aan hem om de Blue Note ClubSessions voort te zetten. Barend zet zijn liefde voor jazz voort als festivalmanager van So What’s Next Jazzfestival, wat in samenwerking met Muziekgebouw Eindhoven wordt georganiseerd.