Start verkoop Klassiek Seizoen 2023/2024

za 8 apr ’23

“Ja, het is bijna rond,” lacht Jeroen Smits als antwoord op de vraag of de programmering van seizoen 23/24 klaar is. De brochure staat op het punt om naar de drukker te gaan ten tijde van dit interview.

“Die laatste weken voor de deadline zijn altijd erg hectisch. Alles is nog volop in beweging, ook al staan opties voor sommige concerten al heel lang in de agenda. Stressvol, maar ook spannend. Er verschuift op het laatst nog van alles: tournees gaan op het laatst toch niet door, programma’s moeten weer gewijzigd worden of een solist blijkt ineens niet beschikbaar. Of die gewilde musicus die nu toch nog een gaatje in zijn agenda heeft en voor wie je nu weer een plek in de programmering wilt vinden.”

Jeroen Smits, klassiek programmeur

Of hij tevreden is met het resultaat? “Ja ik ben helemaal in mijn nopjes. De adrenaline zal daar vast ook aan bijdragen, zo vlak voor de deadline. Ik moet zeggen dat ik dit keer ontzettend veel plezier heb gehad in de totstandkoming van het programma. Heerlijk om na jaren van annuleringen en verplaatsingen weer met allemaal nieuwe projecten bezig te zijn. Maar los van het werkplezier ben ik ook oprecht heel gelukkig met het programma. Er is een mooie balans en spreiding en in elke serie zitten bijzondere dingen. De pianoserie springt er dit jaar echt uit met alleen maar topnamen. In de orkestserie komt Jaap van Zweden met Mahler, de vermaarde Wiener Symphoniker en solisten als Janine Jansen en Gautier Capuçon. En met Accademia Bizantina en L’Arpeggiata staan er ook in de barokorkestenserie twee van mijn absolute favorieten.”

Waar Jeroen zelf het meest enthousiast van wordt? Dat lees je in hier, in de brochure van het klassieke seizoen 2023/2024. Lees voor meer tips van Jeroen het interview met UITkrant Eindhoven hier. 

Ook directeur van Muziekgebouw Eindhoven, Edo Righini, wenst iedereen een prachtig seizoen. 

"Bij Muziekgebouw Eindhoven beschouwen we het als onze primaire verantwoordelijkheid om elk seizoen iets heel bijzonders neer te zetten. Onze programmeurs hebben ook dit seizoen hard gewerkt om een aansprekend, verbindend en inspirerend programma samen te stellen", aldus Righini. 

Edo Righini, directeur Muziekgebouw Eindhoven


"Muziek verbindt, een veelgehoorde uitspraak, en wij geloven erin! Het is ons doel om de stad en de regio te inspireren en te verbinden met prachtige concerten en formats. We nemen steeds meer stappen om de kwaliteit en schoonheid van klassieke muziek bekend en toegankelijk te maken voor een breder publiek. Daarbij initiëren we nieuwe ideeën en samenwerkingen met musici en organisaties die ons helpen in deze missie: klassieke muziek nog meer verbinden met de stad en de regio. En natuurlijk behouden we het goede dat tot nu toe is opgebouwd. Het vertrouwde repertoire blijft een belangrijk onderdeel van ons programma, ook voor seizoen 23/24".

Bekijk al onze klassieke series en concerten hier.