Festival Merhaba Eindhoven! komt terug in 2023

di 11 apr. ’23

Na het grote succes van Merhaba Eindhoven! in 2022, organiseert Muziekgebouw Eindhoven opnieuw Merhaba Eindhoven! Op zaterdag 18 november komt niemand minder dan de Turkse ster Mabel Matiz als headliner naar Eindhoven. 


Kleurrijke bazaar 

De festivaldag wordt om 13:00 uur geopend met een kleurrijke bazaar, waar niet alleen heerlijke Turkse hapjes en drankjes en leuke snuisterijen gekocht kunnen worden, maar waar ook allerlei kinderactiviteiten te doen zijn. De bazaar is tot 20:00 uur geopend in de Stadsfoyer. 

Merhaba Eindhoven! bazaar


Festivalavond met Mabel Matiz 

De ster van de avond is Mabel Matiz. De vooruitstrevende Turkse popartiest doet Merhaba Eindhoven! aan als onderdeel van zijn wereldtour. Afgelopen jaar scoorde hij een grote hit met zijn single ‘Antidepresan’, waardoor zijn internationale carrière een enorme impuls kreeg.  Zijn muziek wordt geroemd om zijn innovatieve en unieke geluid en hij heeft talloze prijzen gewonnen. Zijn concert staat gepland om 21:00 uur in de Grote Zaal van Muziekgebouw Eindhoven. 

Verder op de line-up staan onder meer de Eindhovense band Music From The Orient en is DJ Blue Flamingo ook weer van de partij. De rest van de programmering wordt later bekend gemaakt.  

 

Mabel Matiz


Ambassadeurs 

Muziekgebouw Eindhoven organiseert het festival in samenwerking met vele lokale organisaties, zoals Turkish Professional Network Eindhoven (TPN-E), Stichting Ik Wil en Music from the Orient. Ook Mystiek Productions is onderdeel van de organisatie. Het festival is samen met de ambassadeurs ontwikkeld en sluit aan bij de behoeften en wensen van de Turkse gemeenschap. Een feest waar iedereen met een hart voor de Turkse cultuur een bijzondere dag gaat beleven.


Your World, Your Music  

Merhaba Eindhoven is onderdeel van Your World, Your Music. In dit project wordt een festival, gehost door het Muziekgebouw, waarbij de cultuur en de muziek van één Eindhovense gemeenschap centraal staan. Samen met ambassadeurs van de betreffende gemeenschap wordt het festivalprogramma tot stand gebracht.   


Tickets verkrijgbaar 

De reguliere verkoop van Merhaba Eindhoven! start op donderdag 13 april om 11:00 uur. 


Meer informatie & tickets bestellen: klik hier