MEAU raakt gevoelige snaar bij intiem optreden

vr 7 apr. ’23

‘Dat Heb Jij Gedaan’ verspreidde zich op epidemische wijze binnen de Nederlandse harten en hitlijsten. De puurheid van haar stem in combinatie met de oprechte, Nederlandstalige teksten zorgen voor intieme, haast betoverende songs en een dito show. Wij waren er deze prachtige avond bij om verslag te doen!  
 
Met singer-songwriter Danique als voorprogramma werd de zaal goed klaargestoomd voor de hoofdact. Haar repertoire bestaat, net als dat van MEAU, uit kwetsbare, Nederlandstalige liedjes en lag dus goed in lijn met MEAU.  
 
MEAU is een verhalenverteller in hart en nieren. Dat merk je in haar nummers, maar zeker ook als ze op het podium staat. Zo vertelde ze bijvoorbeeld dat ze veel nummers van haar nieuwe album schreef toen ze alleen op reis was en veel inspiratie putte uit de momenten dat ze helemaal op zichzelf was aangewezen. En deze nummers bracht ze natuurlijk op prachtige wijze ten gehore. Ze bewees deze avond dat ze muzikaal goed onderlegd is: haar zang en gitaarspel werkt prachtig samen. En als kers op de taart speelt ze ook nog een knap staaltje mondharmonica tijdens 'Dans m'n Ogen Dicht', het nummer dat ze samen met Racoon uitbracht.  

Om 00:00 kwam de nieuwe single ‘Als Thuis’ uit, en daar kregen we natuurlijk een prachtig voorproefje van. Bewapend met haar akoestische gitaar en innemende stem, toont ze zichzelf van haar gevoelige kant en raakt het nummer -letterlijk- een gevoelige snaar. De kracht ligt, zoals bij veel van haar nummers, in de pure eenvoud en rust die deze songs brengen. ‘Het meisje vond de rust en het meisje vond de parel’, zingt ze dan ook in deze splinternieuwe parel van een single.  
 
We waren deze avond weer eens ooggetuige van het feit dat muziek verbindt: buiten de diversiteit in leeftijd (MEAU brengt namelijk fans van jong tot oud samen) zong het publiek zong met veel enthousiasme en uit volle borst mee. Ons bekroop er een warm van saamhorigheid en gingen muzikaal voldaan naar huis. Het was een mooie avond!  
 
Concert gemist, of nog even nagenieten? Bekijk dan de foto’s hieronder gemaakt door Maartje Jansen.