Een 'Unforgettable Class' voor vluchtelingenkinderen in Muziekgebouw Eindhoven

di 25 apr. ’23

Het verlaten van het land waarin je bent opgegroeid is niet een vanzelfsprekend iets. Als er een immens onveilige of onrechtvaardige situatie in het thuisland is, dan is het logisch dat mensen er wegtrekken in de hoop op een beter leven.

Wij als Nederlanders hebben het privilege om opgegroeid te zijn in een veilig land en er is geen enkele humane reden waarom asielzoekers en vluchtelingen een dergelijke kans niet mogen hebben. Gelukkig worden er in Nederland jaarlijks 15.000 verblijfsvergunningen verleend aan mensen die zo ook een kans krijgen om een veilig bestaan op te bouwen.

Onder de rook van Eindhoven worden sinds 2014 vluchtelingen opgevangen in het AZC Budel. Deze belangrijke opvanglocatie is na Ter Apel het grootste opvangcentrum van Nederland. In dit AZC worden ook veel kinderen opgevangen, deze kinderen gaan naar school in Maarheeze, bij Basisschool de Opstap.

Het spreekt voor zich dat deze kinderen veel mee hebben gemaakt, cultuur kan helpen om op adem te komen en nieuwe mooie herinneringen te maken. En misschien ontdek je wel dat je een bepaald instrument heel erg mooi vindt!

Daarom slaan Muziekgebouw Eindhoven en ASML de handen ineen om de kinderen van deze basisschool een "Unforgettable Class" aan te bieden.

Op 8 mei a.s. halen we alle kinderen op en zullen de muzikanten van Just Press Play een muziekworkshop verzorgen in de Grote Zaal van Muziekgebouw Eindhoven. Just Press Play is een spannende voorstelling in de vorm van een muziekspeeltuin, begeleid door live muziek van ensemble But What About. Al spelende komen de kinderen erachter dat elk object een reactie heeft in de muziek.

Nadat de kinderen de hele ochtend zelf hebben mogen oefenen wordt de dag afgesloten met een echte voorstelling.