Unforgettable Class met Basisschool de Opstap

di 9 mei ’23

Onder de rook van Eindhoven worden sinds 2014 vluchtelingen opgevangen in het AZC Budel. Deze belangrijke opvanglocatie is na Ter Apel het grootste opvangcentrum van Nederland. In dit AZC worden ook veel kinderen opgevangen, deze kinderen gaan naar school in Maarheeze, bij Basisschool de Opstap.

Het spreekt voor zich dat deze kinderen veel mee hebben gemaakt, cultuur kan helpen om op adem te komen en nieuwe mooie herinneringen te maken. En misschien ontdek je wel dat je een bepaald instrument heel erg mooi vindt!

Muziekgebouw Eindhoven en ASML sloegen daarom de handen ineen om juist deze kinderen een onvergetelijke dag te bezorgen met een Unforgattable Class. De kinderen werden gisterochtend opgehaald voor een muziekworkshop met de muzikanten van Just Press Play in de Grote Zaal. Just Press Play is een spannende voorstelling in de vorm van een muziekspeeltuin, begeleid door live muziek van ensemble But What About. Al spelende komen de kinderen erachter dat elk object een reactie heeft in de muziek.

Nadat de kinderen de hele ochtend hard gewerkt en geoefend hadden, werd de dag afgesloten met een echte voorstelling, waarvan door iedereen met volle teugen genoten werd!