Muziekgebouw Eindhoven en ASML brengen grote acts, gratis concertkaartjes en muziekprogramma voor jeugd naar Eindhoven

 

Muziekgebouw Eindhoven en ASML tillen hun samenwerking naar een hoger niveau. Dit jaar en in 2025 ontwikkelen ze samen drie nieuwe programma’s. Allereerst halen ze 20 grote internationale acts naar Eindhoven. Om te zorgen dat deze concerten toegankelijk blijven voor een breed publiek, zullen ze hiervoor via sociale partners gratis kaartjes geven aan mensen met minder middelen. Tenslotte krijgen dankzij het lanceren van een nieuw muziekprogramma bassischoolleerlingen uit de regio de kans om op het podium te staan. Door de uitbreiding van de bestaande samenwerking is het de bedoeling om 36.500 extra mensen in Brainport te bereiken met een rijk cultureel aanbod.

Grote hoofdacts naar Eindhoven 

Om het culturele aanbod in de regio Brainport Eindhoven aantrekkelijker te maken, draagt het technologiebedrijf bij aan het boeken van 20 internationale topartiesten voor concerten in Muziekgebouw Eindhoven in 2024 en 2025. In de eerste reeks van het nieuwe ASML Headliners-programma staan klassieke, jazz- en popartiesten op de planken zoals Joe Jackson, Gladys Knight, Fish, VOCES8 en het symfonische orkest Academy of St Martin in the Fields. Nog meer aankondigingen volgen binnenkort.

Culturele ervaringen voor iedereen

Om ervoor te zorgen dat deze topartiesten voor iedereen toegankelijk zijn, stelt ASML bovendien 1.500 kaarten beschikbaar aan sociale partners. De stichtingen Quiet Eindhoven en Ik Wil gebruiken deze om mensen met minder middelen een uitje te bezorgen.

Kinderen laten groeien met muziek

Voortbouwend op het succes van eerdere initiatieven, hebben ASML en Muziekgebouw Eindhoven een nieuw programma ontwikkeld voor kinderen in de regio met speciale aandacht voor verschillende zorgbehoeftes. In 2024 en 2025 zullen CultuurStation en andere sociale organisaties in totaal 2.500 basisschoolleerlingen uitnodigen voor inspirerende en educatieve muzikale dagen. Workshops en masterclasses worden door ervaren muziekdocenten afgestemd op de interesses van de leerlingen. Het programma heeft als doel muziekeducatie leuk en toegankelijk te maken en laat kinderen ontdekken of ze een passie hebben voor muziek. Leerlingen met verschillende zorgbehoeftes of minder middelen krijgen voorrang en vervoer naar Muziekgebouw Eindhoven is ook inbegrepen.

ASML On Stage verbindt Eindhoven

ASML On Stage blijft ook plaatsvinden in Muziekgebouw Eindhoven, waar ASML's beste muzikale en artistieke talenten samen met bandleden van buiten het bedrijf in de schijnwerpers staan. Tickets zijn voor iedereen beschikbaar tegen een lage toegangsprijs en twee drankbonnen zijn inbegrepen. Een avond waarop een brug geslagen wordt tussen de verschillende muziekstijlen en culturen die Brainport rijk is.

Edo Righini, algemeen directeur bij Muziekgebouw Eindhoven: "Deze nieuwe samenwerking met ASML stelt Muziekgebouw Eindhoven in staat om onze missie verder te realiseren: mensen inspireren en verbinden door uitzonderlijk talent en optredens van wereldklasse. Dankzij de steun van ASML kunnen we de financiële barrières aanzienlijk verlagen, zodat het makkelijker wordt voor meer mensen om de magie van muziek te beleven. Bovendien laat deze samenwerking ons toe om meer kinderen te laten ontdekken hoe leuk en mooi muziek maken kan zijn. We willen muzikaal talent en de passie voor muziek bij de volgende generatie stimuleren. Houd ons in de gaten voor de laatste ontwikkelingen terwijl we samen dit muzikale avontuur aangaan."

Carl Leen, programmamanager maatschappelijke betrokkenheid bij ASML: “Met deze samenwerking kijken we naar hoe we cultuur nog toegankelijker kunnen maken voor iedereen, jong en oud. Terwijl het bij ASML On Stage draait om onze medewerkers die optreden met en voor de gemeenschap, vinden we het fantastisch dat we nu ook een programma hebben dat volledig gewijd is aan kinderen, waar de sterren van morgen de kans krijgen om op een podium te staan.”


Dit vind je vast ook leuk