Projectassistent Inclusie & Duurzaamheid (Stage, FT)

De behoefte naar verbinding en sociale cohesie en verbinding is groter dan ooit. Met jaarlijks zo’n 160.000 bezoekers is Muziekgebouw Eindhoven bij uitstek de plek om deze verbindingen te leggen én om bewustzijn te creëren met betrekking tot duurzaamheid. 

Inclusie & Duurzaamheid: De Afdeling 
Om alle ideeën om te zetten naar de werkelijkheid, is de Afdeling Inclusie & Duurzaamheid afgelopen jaar in het leven geroepen. Namens Muziekgebouw Eindhoven gaan we de hort op om verbinding te leggen met de inwoners van Eindhoven en duurzame samenwerkingen op te zetten. En daar draag jij aan bij! 

Voor wat, hoort wat! Voor jouw betrokkenheid en inzet krijg je: 

  • Een stagevergoeding van €250,- bruto per maand op fulltime basis;
  • Je bezoekt de mooiste events en concerten – gratis!;
  • Een super inspirerende werkomgeving midden in het centrum van Eindhoven;
  • Gezellige personeelsborrels en -uitjes;
  • En last but not least: de allergezelligste stagebegeleider die jou niet alleen begeleidt, maar ook de vrijheid en ondersteuning biedt om jouw eigen ideeën uit te werken.          

Muziekgebouw Eindhoven neemt haar rol om een steentje bij te dragen aan de maatschappij serieus em dat willen we goed aanpakken. Daarom zijn we per 1 januari 2023 op zoek naar jou! Je fungeert als projectassistent (die de Programmeur Inclusie & Duurzaamheid ondersteunt) en bent een belangrijk onderdeel van de afdeling.  

Jij…

… geniet van afwisseling en kunt snel schakelen tussen verschillende werkzaamheden;

… bent een organisatietalent en bewaart goed overzicht  die het leuk vindt om erop uit te gaan;

… krijgt energie van nieuwe ideeën uitwerken, mogelijkheden verkennen en vindt het leuk om erop uit te gaan; 

… vindt flexibele werktijden helemaal prima: de concerten en events vinden meestal plaats in de avonden en weekenden; 

… bent een derdejaarsstudent en volgt een relevante opleiding, bijvoorbeeld in de richting van eventmanagement of sociale studies.

Verder vinden we het fijn als je in 2023 een half (of een heel) schooljaar jouw talenten in wil zetten om de Afdeling Inclusie & Duurzaamheid te versterken. Bewust leven is belangrijk voor je en werken in de culturele sector trekt je aan. 

Wat doet de Afdeling Inclusie & Duurzaamheid verder?

Muziekgebouw Eindhoven wil alle inwoners van Eindhoven bereiken. Dat wil zeggen, dat we óók mensen voor wie de stap naar een bezoek te groot is. Denk aan publiekssegmenten met een oververtegenwoordiging in lage inkomens, laag opleidingsniveau en hoge leeftijd.

Voor het leggen van een oprecht en duurzaam contact met ondervertegenwoordigde groepen inwoners is het belangrijk om - letterlijk - de Eindhovense wijken in te trekken om met (nog-)niet-bezoekers in gesprek te gaan. Wat zijn de behoeftes? Wat zijn drempels? Hoe kunnen we de drempel naar cultuurdeelname (en in het bijzonder muziek) verlagen? 

Deze beweging maken we niet alleen. We werken samen met andere organisaties en individuen. Denk aan bijvoorbeeld Dynamo of de Effenaar. Ook met wijkorganisaties en (cultuur)onderwijsinstellingen gaan we graag de samenwerking aan. 

We willen inspireren en uitdagen om bij te dragen een duurzamere wereld. Zo produceren we onze festivals en concerten al jaren steeds duurzamer. En daarin blijven we stappen zetten én breiden we onze initiatieven steeds verder uit.  

En daar kunnen we jouw hulp natuurlijk goed bij gebruiken!


Jouw rol in het geheel
Zoals gezegd, ondersteun je de Programmeur Inclusie & Duurzaamheid. Concreet ziet dat er ongeveer zo uit:

  • Je bezoekt relevante concerten & bijeenkomsten ;
  • Je geeft vorm aan onze projecten (zoals Tekenen voor Vrijheid, Your World, Your Music, Muziek voor Iedereen) én voert ze uit; Mede vormgeven én uitvoeren van
  • Wanneer een amateurgezelschappen een zaal wil huren, ontferm je je over ze. Van ontvangst en rondleiding tot aan offerte en huurovereenkomst: je zorgt dat alles in orde is;  
  • Je neemt deel aan meetings (die je ook notuleert);
  • Verder werk je mee waar nodig. En dat is fijn: je geniet van de afwisseling!


Lijkt jou het leuk om stage te lopen bij Muziekgebouw Eindhoven? Stuur dan jouw motivatie en cv vóór 1 december 2022 naar hr@mgehv.nl. Heb je vragen over de stage? Stuur dan een mail naar onze programmeur Inclusie & Duurzaamheid:  jessica@mgehv.nl.