Amsterdam Sinfonietta

 

Amsterdam Sinfonietta bestaat uit 22 musici van topniveau die samenspelen als één. Geleid door artistiek leider en violiste Candida Thompson maakt het orkest tournees over de hele wereld met avontuurlijke programma’s en cross-overs met andere muziekgenres en kunstvormen. 

Wereldklasse

Met een enorme drive heeft Amsterdam Sinfonietta zich ontwikkeld tot hét strijkorkest van Nederland en orkest van wereldklasse. Het draagt het eigen genre uit en vernieuwt het op het allerhoogste niveau. Het ensemble werkt met nationale en internationale topsolisten. Musici als Janine Jansen, Sol Gabetta, Thomas Hampson, Kristian Bezuidenhout, Rufus Wainwright en Wende delen de  nieuwsgierigheid en constante drang naar vernieuwing van dit ensemble.

 

Innovatieve programmering

Kenmerkend voor Amsterdam Sinfonietta is de innovatieve programmering. Naast het gevestigde strijkersrepertoire brengt het orkest originele en spannende combinaties van muziekwerken, verbindt oude en nieuwe muziek, bekend en onbekend repertoire. Het orkest geeft opdrachten voor composities en arrangementen. Het gaat onverwachte samenwerkingen aan en voert het grensverleggende programma’s uit, met onder andere film, dans, theater.

Internationaal tourschema

Opgericht in maart 1988 is Amsterdam Sinfonietta, sinds 2003 onder leiding van Candida Thompson, uitgegroeid tot een vaste bespeler van de Europese concertzalen. Amsterdam Sinfonietta maakte tournees door Europa, China, Amerika en Australië, en speelde in concertzalen als Barbican Hall in Londen, Cité de la Musique in Parijs, National Centre of Performing Arts in Beijing, Teatro Colón in Buenos Aires en Konzerthaus in Berlijn.

Muziekfilms

Naast optredens worden regelmatig cd’s en muziekfilms opgenomen. Bij huislabel Channel Classics zijn inmiddels 14 cd’s uitgebracht, waaronder The Mahler Album, The Argentinian Album en meest recent Lento Religioso. De eerste klassieke muziekfilm Strings ging in maart 2020 in première, gevolgd door releases van de films Misirlou (traditional), Atashgah (Jacobsen) en Tango (Piazzolla).

Amsterdam Sinfonietta in Muziekgebouw Eindhoven

Hieronder vind je een overzicht van de concerten van Amsterdam Sinfonietta in Muziekgebouw Eindhoven.

 • Connie Palmen & Amsterdam Sinfonietta

  Zeven personages van Palmen
  Scherpdenkers
  do 19 dec ’24 20:15 uur
  Kleine Zaal
  do 19 dec ’24
  20:15 uur
  In winkelmandje

Schrijf je in voor de alert en ontvang als eerste bericht wanneer Amsterdam Sinfonietta weer in Muziekgebouw Eindhoven staat.