Eindhoven heeft een enorm breed cultureel aanbod. Helaas maakt een grote groep Eindhovenaren hier (nog) geen gebruik van. Daar willen Cultuur Intensief en Muziekgebouw Eindhoven verandering in brengen. En daar hebben we jouw hulp bij nodig! 

De opdracht

Om het probleem op te lossen, hebben we inzicht nodig. Welke drempels liggen er voor mensen met een kleine portemonnee om gebruik te maken van het culturele aanbod? Past het aanbod wel bij de behoefte? Hoe wordt een bezoek ervaren? 

Hier kom je achter door gericht onderzoek te doen bij leden van de doelgroep en deze zo nauw mogelijk te betrekken bij het onderzoek. 

Deze opdracht wordt gefaciliteerd door Cultuur-Inclusief en zal gedeeltelijk bij Muziekgebouw Eindhoven plaatsvinden. Cultuur-Inclusief zet zich in om cultuur toegankelijk te maken voor mensen met een kleine portemonnee. Want:

  • Cultuur laat je je zorgen even vergeten
  • Cultuur verbreedt je horizon
  • Cultuur verbindt & verrijkt                  

Context

Een grote groep Eindhovenaren maakt (nog) geen gebruik van het brede culturele aanbod in de stad. Als alle aandacht uitgaat naar ‘overleven’ is er weinig aandacht voor mogelijkheden zoals het culturele aanbod. Cultuur-Inclusief zet zich, samen met partners, zoals Muziekgebouw Eindhoven, in om cultuur toegankelijk te maken voor mensen met een kleine portemonnee. Het blijkt niet eenvoudig te zijn om deze doelgroep te bereiken, dan wel het voor hen mogelijk te maken om van het aanbod gebruik te maken. Deels vanwege onbekendheid (denk aan taal, (lees)vaardigheden, toegang tot informatie).

Er zijn waarschijnlijk meer drempels dan we denken, of op dit moment inzichtelijk hebben. En deze drempels willen we graag laten onderzoeken door één of meerdere HBO-studenten. 

Meer weten? 

Heb je vragen over Cultuur-Inclusief, Muziekgebouw Eindhoven of deze studie-opdracht? Neem dan contact op met Loes via loes@cultuur-inclusief.nl of Jessica via jessica@mgehv.nl