De collega's op deze afdeling werken hard om zo veel mogelijk diverse mensen uit Eindhoven en de omliggende regio naar Muziekgebouw Eindhoven te brengen en tegelijkertijd duurzame veranderingen in de organisatie te bewerkstelligen.

Hier komen mensen met diverse achtergronden bij elkaar, want cultuur heeft de kracht om te verenigen. We onderzoeken bijvoorbeeld hoe we het Muziekgebouw Eindhoven toegankelijk kunnen maken voor mensen met een beperkt budget of voor degenen die moeite hebben om ons te bereiken.

Niet alleen voor bezoekers, maar ook voor een diversiteit aan creatieve makers stelt Muziekgebouw Eindhoven haar deuren open. Met bijvoorbeeld het project For the Love of Music, stellen we onze zalen beschikbaar aan iedereen die van muziek houdt: makers, artiesten en muzikanten uit Eindhoven en de regio. 

Duurzaamheid 

Met het grote aantal bezoekers dat Muziekgebouw Eindhoven jaarlijks trekt, zijn uitgerekend wij een plek waar bewustzijn ten aanzien van duurzaamheid kan worden gecreëerd onder onze bezoekers. We willen inspireren en uitdagen om een steentje bij te dragen aan een duurzamere wereld en produceren onze events al jaren steeds duurzamer. Dat blijven we doen, waarbij we onze initiatieven steeds verder uitbreiden. 

Muziekgebouw Eindhoven heeft de afgelopen tijd grote stappen gezet op het gebied van duurzaamheid. Bij de laatste meting van het convenant GreenStages2020 hebben we met een dikke 7 ons streefdoel van een 6,5 ruim gehaald. Zo staan we nu op de 4e plek onder de 16 gemeten podia en hebben de grootste vooruitgang geboekt. Maar we denken verder dan de metingen en rollen nu een lange termijn route uit om uiteindelijk een CO2-neutrale organisatie te worden. Meer lezen over de mooie projecten die hier ontstaan of de agenda bekijken? Dat doe je hier

 

Ontmoet onze collega's