Tekenen voor Vrijheid

 

Op dinsdag 21 juni 2022 werd samengewerkt met War Child en diverse basisscholen uit de Eindhovense krachtwijken in het project Tekenen voor Vrijheid. Zo werden ruim 600 jongeren bereikt voor een interactieve middag met muziek in de Grote Zaal. Binnen dit kader zal twee keer per jaar een concert georganiseerd worden. Muziekgebouw Eindhoven gelooft in de kracht van muziek en wil op deze manier zoveel mogelijk kinderen met verschillende achtergronden en culturen omarmen. 

 

Tekenen

Van de leerlingen werd gevraagd om een tekening te maken binnen het gezamenlijk gekozen thema vrijheid. De tekeningen werden verzameld en gemonteerd (geanimeerd) in een film. Die film werd afgespeeld op een groot scherm in de Grote Zaal onder begeleiding van de band Fuse, voor 600 leerlingen en hun leerkrachten en ouders.

Warchild

De concerten van dit project – die dus twee keer per jaar plaatsvinden - worden steeds gekoppeld aan een organisatie met een link naar de belevingswereld van het kind. Bij deze editie is dat Warchild. Met dit initiatief bereikt Muziekgebouw Eindhoven jaarlijks duizenden basisschoolkinderen uit de regio. Door de krachten te bundelen met de onderwijsinstellingen en gespecialiseerde culturele instellingen wil het Muziekgebouw haar steentje bijdragen aan de leefbaarheid van de stad en een duurzaam contact met de jongste generatie van Eindhoven. 

 

Op deze manier werken wij aan een duurzame relatie met de jongste generatie van Eindhoven.  

Lees hier meer over de eerste editie van Tekenen voor Vrijheid in Muziekgebouw Eindhoven.