Herman van Veen: een fenomeen op het podium

 

Eigenlijk zou Herman van Veen in 2020 een tournee doen om zijn 75ste verjaardag te vieren. Maar daarbij gooide Covid-19 natuurlijk behoorlijk wat roet in het eten. 

We zijn ontzettend blij dat hij op  zijn verjaardag alsnog vierde met ‘Herman van Veen – Dat kun je wel zien’ bij Muziekgebouw Eindhoven. Herman Van Veen is een gevestigde naam in de Nederlandse muziekwereld en dat was op het podium zeker te merken. 

We keken in zijn show terug op het verleden, wierpen een blik op het heden en maakte een reeks voorspellingen voor de toekomst. Een show vol humor waarbij de nostalgie bij menig mens uit het publiek kwam bovendrijven. De teksten zijn soms gevoelig, altijd eerlijk én werden hier en daar gezongen in verschillende talen. En daaruit blijkt nogmaals de veelzijdigheid van deze grootse Nederlandse artiest. 

De show sloot af met groots applaus, en toegift na toegift. Een mooi moment voor ware, trouwe fans was - wanneer de helft van het publiek de zaal al had verlaten – dat Herman van Veen terug kwam op het podium om het overgebleven publiek te trakteren op een laatste nummer. 

Het was een waar genoegen om deze grootheid in levenden lijve te mogen aanschouwen. 

Voor fans van Herman van Veen hebben we nog iets leuks in petto: je kunt namelijk een gesigneerde poster winnen! Hoe? Dat lees je hier, op het Facebook event. 

Concert gemist of nog even nagenieten? Bekijk dan hieronder de foto’s gemaakt door Maartje Jansen.

Nog niet klaar met lezen over Herman van Veen? Lees dan hier het concertverslag van Maxazine.