Clannad neemt op legendarische wijze afscheid

 

Helaas, Clannad heeft afscheid genomen met de internationale Farewell tour In A Lifetime. Muziek met een tijdloze power en schoonheid, wat blijkt uit de nog altijd mateloze populariteit die Clannad geniet in het jaar waarin de band zijn vijftigste verjaardag viert.

Na een uitverkochte eerste avond op 15 april, vond er een tweede show plaats op 18 april. Zoals het deze legendarische formatie betaamt, waren de concerten fenomenaal. 

We hebben voor de laatste keer genoten van de onnavolgbare kracht en veelzijdigheid van Clannad. Elementen van folk, folk rock, traditionele Ierse ballades en New Age kwamen samen in een unieke blend. De sound heeft ons meegesleept in de woestheid en melancholie van Donegal, waar Clannad zijn roots heeft.  

Een groot aantal shows zijn opgedragen aan oprichter Padraig Duggan, die overleed in 2016. Geloof ons: de staande ovaties in deze shows waren absoluut verdiend! 

Concert gemist? Of nog even nagenieten? Bekijk dan de foto’s - gemaakt door Maartje Jansen - of lees hier het concertverslag van Maxazine.