Karin Bloemen vierde 40-jarig jubileum met Metropole Orkest

 

Zaterdagavond 25 februari stond de Nederlandse diva Karin Bloemen in onze Grote Zaal, omdat ze 40 jaar 'in het vak' zit. Haar professionele carrière begon in 1983 met een rol in de musical De zoon van Louis Davids. Wat volgde was een lange reeks van grote successen waarbij Karin als theatrale duizendpoot zo ongeveer alles heeft gedaan wat er gedaan kan worden op een podium. Bekijk in dit nieuwsbericht ook de foto's van deze avond. Klik op de foto voor een vergrote weergave.

 

Zaterdagavond 25 februari stond de Nederlandse diva Karin Bloemen in onze Grote Zaal, omdat ze 40 jaar 'in het vak' zit. Haar professionele carrière begon in 1983 met een rol in de musical De zoon van Louis Davids. Wat volgde was een lange reeks van grote successen waarbij Karin als theatrale duizendpoot zo ongeveer alles heeft gedaan wat er gedaan kan worden op een podium. 

40 jaar in het vak

Waarom een 40-jarig jubileum vieren? Zodat ze een goede reden had om met het fantastische Metropole Orkest op het podium te staan, aldus de zangeres en cabaratière. In de afgelopen vier decennia zijn er ongelooflijk veel prachtige liedjes voorbij gekomen. Liedjes die speciaal voor deze voorstelling mooie nieuwe orkestarrangementen kregen. Zo zong ze het prachtige Lef, Geen kind meer, Amsterdam gaat dood en het mooie Zuid-Afrika, dat ze ooit voor Nelson Mandela mocht zingen. De wat zwaardere liedjes werden afgewisseld met enkele luchtige medleys.

Gastmuzikanten

Op het podium verwelkomde ze ook haar man, gitarist en componist Marnix Busstra, die op zijn Ierse gitaar de bouzouki. Nadrukkelijk niet te verwarren met de bazooka, aldus Karin. Ook goede vriend en producer Norbert Sollewijn Gelpke stal de show op basgitaar.

Expositie van jurken

Voor en na de show konden bezoekers enkele prachtige jurken, ontworpen door haar vaste ontwerper Jan Aarntzen, bewonderen in de foyer. Ze koos een drietal jurken uit die ze droeg tijdens 1001 nacht, Toppers in de Arena en tijdens de première van Legally Blond. Bij iedere jurk was een foto van Karin in de desbetreffende jurk te zien. 

Expositie van posters

Naast de jurkenexpositie was er ook een mini-expositie van enkele van haar theaterposters door de (40) jaren heen te zien. Het was een mooie uiting van haar enorme oeuvre.

Ontmoeten en signeren

Na afloop van de show kwam ze in haar prachtige jurk naar de foyer om daar haar boek 'Met vlag en wimpers' te signeren en met haar fans op de foto te gaan.