Big, big love voor Rumours of Fleetwood Mac

 

Als we Mick Fleetwood moeten geloven, is Rumours of Fleetwood Mac een 'buitengewoon meeslepende vertolking van Fleetwood Mac'. Voor doorgewinterde fans een feest der herkenning, voor nieuwkomers een perfecte gelegenheid om de iconische nummers van Fleetwood Mac ontdekken. Wij waren erbij om verslag te doen. En te genieten natuurlijk! Wat deze show extra bijzonder maakt, is het feit dat deze Fleetwood Mac tribute persoonlijk is goedgekeurd door de legendarische Mick Fleetwood zelf. Hij kon er zelf niet bij zijn, maar stuurde wel een hartverwarmende videoboodschap om ons veel plezier te wensen tijdens de show. Een goede start van de avond. Het was duidelijk dat Rumours of Fleetwood Mac nog altijd onverminderd populair is, aangezien ze onze Grote Zaal maar liefst twee avonden op rij wisten te vullen. De avond werd afgetrapt met 'Big Love', waarmee de toon meteen wordt gezet. En wat voor een! Met je ogen dicht is het bijna niet te geloven dat hier niet de originele band staat te spelen, zo goed was de vertolking. 

Het samenspel tussen Jess Harwood (Lead Vocals) en James Harrison (Lead Vocals & Lead Guitar) wist de onstuimige en dramatische relatie tussen Stevie Nicks en Lindsey Buckingham perfect te representeren. Naast buitengewoon muzikaal talent, werden we dus ook nog getrakteerd op een knap staaltje acteerwerk. Dit zorgde ervoor dat het publiek niet alleen in iconische nummers werden meegezogen, maar ook in het emotionele en dramatische liefdesleven van de originele bandleden. Liefdesverdriet is de fundering van het klassieke album 'Rumours' en dat hartzeer werd haast tastbaar tijdens deze show.

Zoals gezegd is Rumours of Fleetwood Mac muzikaal enorm sterk en staat de band als een huis. Maar het hoogtepunt is wat ons betreft toetsenist en lead vocalist Sophie Worsley (onderstaande foto's). Zij stal de show en greep continu de aandacht met haar zuivere toetsenwerk en krachtige zang. 

Lees verder onder de foto's

 

Dat de show een genot was voor het oor, moge duidelijk zijn. Maar ook onze ogen kregen de kost. De meeslepende visuals samen met de uiterlijke verschijning van de bandleden geven de juiste duwtjes terug in de tijd. De nostalgie die de avond ons bracht leunde daarbij op alle klassiekers die voorbij kwamen: 'Big Love', 'Albatross', 'Little Lies', 'Everywhere', 'Go Your Own Way': het was een prachtige trip door het iconische repertoire van Fleetwood Mac.

Het woord 'genieten' is duidelijk een understatement voor deze avond. Het was een meeslepende ervaring die duidelijk maakt waarom de muziek en populariteit van Fleetwood Mac tijdloos is. Rumours of Fleetwood Mac deed met deze tribute het muzikale nalatenschap van de originele band eer aan. Mocht je de kans krijgen om Rumours of Fleetwood Mac live te zien, doe jezelf dan een plezier en grijp die met beide handen aan. Wij hebben twee fantastische avonden gehad!

Concert gemist, of nog even nagenieten? Bekijk de foto's, gemaakt door Edwin van Aalten. 

 

Gepubliceerd op 20-09-2023