Goede doelen

 

Dankzij uw schenking

  • Krijgen jonge getalenteerde musici een podium
  • Zijn educatieve programma’s voor jong en oud mogelijk
  • Worden activiteiten voor het werven van nieuw publiek gerealiseerd


Mfonds Jong talent

Jong talent

Diverse concoursen en series worden door het Mfonds ondersteund en geven jonge musici daarmee de kans stappen te zetten in de professionele muziekwereld. De series Dutch Classical Talent en Internationale Prijzen & Awards worden dankzij uw steun mogelijk gemaakt in Muziekgebouw Eindhoven. Zo doen de talenten podiumervaring op en werken ze aan hun portfolio en netwerk. Voor het ‘piepjonge’ talent ondersteunt het Mfonds het jaarlijkse Archipel Muziekconcours, waarbij ook sterk de verbinding wordt gemaakt met ouderen in zorginstellingen. Uit het Archipel concours zijn al vele jonge talenten ontsproten.

Educatie kinderen

Educatie kinderen

Kinderen in contact brengen met muziek, muziek laten maken en laten voelen wat muziek met je kan doen. Dát doet het Muziekgebouw tijdens kinderconcerten en pannenkoekconcerten. Jonge kinderen genieten hier spelenderwijs van muziek onder het genot van een pannenkoek. Dubbel feest. De concerten zijn laagdrempelig qua plezier en prijs. Muziek maken en luisteren versterkt de wisselwerking tussen de hersenhelften en vergroot de creativiteit. Iets waar een kind zijn leven lang plezier van heeft. Daarom ondersteunt het Mfonds dit graag.

Quiet040

Met ‘Muziek voor Iedereen’ wil Muziekgebouw Eindhoven ook de mensen bereiken waarvoor een ticket normaal gesproken te duur is. We werken hiervoor samen met lokale partners die zich specialiseren in het bereiken van deze doelgroep. Een van deze partners is Quiet 040.De missie van Quiet Eindhoven is om, via een digitaal deelplatform zonder geld, een actieve rol te spelen in het verzachten van de gevolgen van armoede. “Op het niveau van de maatschappij geloven we dat onze Eindhovense samenleving steviger, gezonder en rijker wordt, als we zorgen dat iedereen meetelt, ertoe doet, gezien wordt. We willen voor onze members een bijdrage leveren aan léven in plaats van alleen maar óverleven”.Dankzij een bijdrage van het M•Fonds, worden en jaarlijks tickets ter beschikking gesteld en biedt Muziekgebouw Eindhoven vele bezoekers een onvergetelijke en onbezorgde avond.

Mfonds nieuw publiek

Nieuw publiek

Voor het voortbestaan van de muziekcultuur en van Muziekgebouw Eindhoven is het van groot belang dat er een divers concertaanbod gecreëerd wordt voor de inwoners van de stad. Muziekgebouw Eindhoven is een gebouw voor en door de stad, alle inwoners van Eindhoven zijn van harte welkom om te komen kijken en luisteren naar de mooie en uiteenlopende concerten die er plaatsvinden. Vandaar dat er allerlei activiteiten ontwikkeld worden om diverse publieksgroepen aan te spreken. Alleen zo kan er muziek in de toekomst blijven klinken.

Merhaba Eindhoven!
In 2022 vond de eerste editie van Merhaba Eindhoven! plaats. Deze dag stond in het teken van de Turkse cultuur en we bereikten op deze dag maar liefst 2.500 bezoekers met diverse achtergronden. Inmiddels staat op 18 november 2023 staat de volgende editie gepland.

India Day
Volgend op het succes van Merhaba Eindhoven! organiseert Muziekgebouw Eindhoven in 2023 twee bijeenkomsten waarbij de Indiase gemeenschap centraal zal staat. Op 2 juli “Vibez van India” en op 2 december “India Day”.

Mfonds bijzondere verbinding

Bijzondere verbinding

Als begunstiger van het Mfonds gaat u een bijzondere verbintenis aan met Muziekgebouw Eindhoven. Als dank voor uw generositeit ontvangt u privileges, waaronder uitnodigingen voor inspirerende bijeenkomsten, concerten en ontmoetingen met musici. We betrekken u graag bij de ontwikkelingen van Muziekgebouw Eindhoven.