Medewerker in de spotlight: Nori

 

 


Achter de schermen van Muziekgebouw Eindhoven gebeurt een hele hoop en werken er veel verschillende mensen hard om de mooiste shows en events neer te zetten. Een van deze mensen is Nori. Deze gedreven Tilburgse werkt nog maar sinds half augustus bij ons, maar voelt zich nu al helemaal thuis. Vandaag vertelt ze alles wat je wil weten over haar nieuwe baan. 

 

Nori, je werkt hier nu een paar weken. Welkom! Hoe ben je hier eigenlijk terechtgekomen?

De vacature voor Junior Programmeur kwam ik tegen op een vacaturesite. Ik was wel bekend met Muziekgebouw Eindhoven: ik ben in Eindhoven opgegroeid, ben naar verschillende (cello)concerten geweest met mijn moeder en heb hier zelfs eens opgetreden! 

Dat meen je! Hoe zit dat?

Nou, ik zat in een jeugdorkest en speelde klarinet. We mochten hier in de stadsfoyer optreden als bij wijze van voorprogramma van een act die hier toen in de Grote Zaal stond. Erg lang geleden hoor, maar daardoor ben ik wel jong al bekend geraakt met Muziekgebouw Eindhoven. 


Dat is een toffe ervaring zeg. Helemaal omdat je hier dan terecht bent gekomen. Heb je hiervoor ook in de muziekbranche gewerkt?

Ja, in Tilburg heb ik ook in de muziek gewerkt, maar tijdens covid ben ik daar een beetje uit gevlogen en ben toen heel andere dingen gaan doen. Toen ik deze vacature las, vond ik het zo vet klinken en toen dacht ik: ik ga het gewoon proberen. Tijdens het schrijven van de motivatiebrief besefte ik hoe graag ik deze baan écht wilde. 


Daar kwam je echt achter door de motivatiebrief te schrijven?

De functie sprak me meteen aan, maar toen ik alles ging onderbouwen dacht ik: dit móét mijn baan worden! 


Wat stond er in die motivatie?

Ik ben nu 3 jaar ZZP-er en heb in die jaren veel geleerd. Die lessen heb ik gekoppeld aan dingen die in de vacature stonden. Zoals het pro-actieve, talentontwikkeling en het ontwikkelen van nieuwe concepten. Eigenlijk was het een makkelijke puzzel om te maken. 


En, wat deed je toen je het goede nieuws hoorde?

Ik deed een dansje toen ik hoorde dat ik aangenomen was. Ja echt, het staat op video. Ik wist trouwens niet dat ik werd gefilmd hoor. Je ziet me aan de telefoon en daarna een soort van ‘YES-dansje’ maken. Ik was echt superblij natuurlijk. Wat ik zei: ik wilde deze baan echt heel graag. Als ik ergens mijn pijlen op richt, stop ik ook niet voordat ik het heb. Tijdens de sollicitatie ben ik heel erg mezelf gebleven en dat heeft dus duidelijk goed uitgepakt!


Nog gefeliciteerd dan, wij zijn in elk geval ook erg blij dat je er bent. Wat doe je allemaal in jouw functie? 

Ik ben dus junior programmeur en ondersteun de andere programmeurs. Ik handel contracten af, doe wat administratie en boek randprogrammering. Dus bijvoorbeeld DJ’s die na een concert draaien, de Popronde die eind september in M (voorheen Meneer Frits, red) plaatsvindt of support acts.

Er komen meer van dit soort projecten aan als het seizoen weer in volle gang is, zodat ik echt goed alle ins en outs van het boeken van artiesten leer. En ook op jacht kan naar ‘ruwe parels’ en vette nieuwe artiesten kan ontdekken. Dat vind ik leuk, een speurneus voor talent te zijn. Maar de voornaamste taak is nu ondersteuning van het team. Zodra ik meer raak ingewerkt, komen daar vanzelf taken bij. 

De tekst gaat verder onder de foto's 

 

 

Hoe ziet een typische werkdag eruit? Als je die al hebt? 

Ik denk dat ik er nog te kort werk om echt een typische werkdag te hebben - als die al bestaat inderdaad. Maar tot nu toe is de constante start van de dag een kop goede koffie halen en mijn mailbox openen. Op die koffie verheug ik me al onderweg naar werk, trouwens. 

Met die koffie kruip ik achter mijn laptop en bekijk mijn mail, en de rest van de dag is een verrassing. Eigenlijk ben ik heel de dag bezig met vragen beantwoorden. Sommige antwoorden weet ik uit mezelf, maar voor andere dingen moet ik het gebouw door rennen op zoek naar de juiste personen. Leuk, soms voelt dat een beetje als puzzelen. 

Ik ben ook mijn Eindhovense netwerk in de culturele sector weer aan het opbouwen. Dat gaat me eigenlijk wel gemakkelijk af: ik heb niet zoveel moeite om op mensen af te stappen. Het is gewoon leuk om talenten bij mensen te zien, de connectie te maken en te bedenken wat voor moois mensen samen zouden kunnen maken. 


Waar heb je het meeste zin in? 

Op zoek naar acts die niemand kent, maar die wel iedereen moet kennen. Of in een bepaalde niche en daarmee in samenspraak iets tofs neerzetten. Ik heb zin om een (nieuwe) community te binden aan Muziekgebouw Eindhoven. Ik ben zelf ook nog best jong, 22, dus ik kan me goed inleven in deze groep en weet wat er speelt op cultureel niveau. Ik ben heel benieuwd hoe dit allemaal vorm gaat krijgen. 


Wat is jouw favoriete muziek? 

Ik ben al jaren de grootste Arctic Monkeys-fan die er bestaat. Ik ben sowieso erg fan van indie rock, dad rock en sowieso eigenlijk rock. Een gitaar is wel een must voor mij. Maar ik luister ook graag naar experimentele muziek - dat kan dus van alles zijn -  en groovy disco.


Welke concerten bij Muziekgebouw Eindhoven staan op jouw planning? 

Ik ga in ieder geval naar Queen Symphonic! De Popronde staat ook op de agenda, dat is de eerste show die ik zelf geboekt heb. Mijn moeder en een aantal vrienden komen kijken om mij te supporten. Erg lief. 

Tip van Nori: Huun-Huur-Tu. Iets heel speciaals dat ik heb ontdekt tijdens het werk hier. Deze vier mensen reizen heel de wereld over omdat het zo bijzonder is wat zij doen.

 

Nog een snel vragenrondje om 't af te leren! 

Huun-Huur-Tu

Legendarische keelzangers uit Toeva

wo 15 nov ’23 20:15 uur

Popronde 2023

Subterranean Street Society

vr 29 sep ’23 22:00 uur

Popronde 2023

Inge Lamboo

vr 29 sep ’23 20:30 uur

Queen Symphonic

The Unique Symphonic Celebration

zo 24 sep ’23 20:15 uur