World Piano Day: Wereldtop bij Muziekgebouw Eindhoven

 

Vandaag is het weer World Piano Day. Deze dag is gekoppeld aan de 88e dag van het jaar, ofwel 29 maart (in een schrikkeljaar op 28 maart), omdat een piano 88 toetsen heeft. Sinds de uitvinding van de piano, rond 1700 in Italië, heeft de piano musici en componisten geboeid en uitgedaagd. Dit instrument kan grandioze geluiden voortbrengen: van de opzwepende akkoorden van een polonaise van Chopin tot de swingende toetsaanslagen van de jazzpianist Oscar Peterson. Geen wonder dat talloze auteurs zich hebben laten inspireren door de piano. 

Maria João Pires:  Meesterpianiste speelt solo en duo

 

Muziekgebouw Eindhoven heeft twee prachtige concertvleugels en een fantastische akoestiek, waar beroemde pianisten graag voor naar Eindhoven afreizen. Zo speelt meesterpianist Severin von Eckardstein op 4 april a.s. een solorecital in de Grote Zaal, met een prachtig romantisch programma. In het nieuwe seizoen zijn giganten als o.a. Mikhail Pletnev, Mitsuko Uchida, Maria João Pires en Hélène Grimaud te gast. Ook de aanstormende generatie wacht elk seizoen een warm welkom, met op 16 april a.s. prijswinnaar Juán Peréz Floristán.

Severin Von Eckardstein - Verfijnde Schubert & Schumann door pianovirtuoos


Voor de grootste pianisten en de allermooiste werken uit het pianorepertoire, twee schitterende Steinway concertvleugels en een perfecte akoestiek zit je bij Muziekgebouw Eindhoven altijd goed. Bekijk de agenda hier!