Muziek de wereld rond in Eindhoven

 

Muziek is er voor iedereen en muziek verbindt. Dat was te merken op zondag 2 april, toen honderden kinderen van verschillende muziekverenigingen meeliepen in de muzikale kinderparade door het centrum van Eindhoven, op weg naar het gratis familie-evenement Sunday Funday in Muziekgebouw Eindhoven.

Wereldkinderdag

Deze Sunday Funday was bedoeld om kinderen van verschillende culturen te verbinden en was geïnspireerd door de Turkse wereldkinderdag, in samenwerking met Turkish Professionals Network Eindhoven en Kindermuziekweek. Kinderen speelden dus de hoofdrol. Zo liepen ze mee in de vrolijke kindermuziekparade door de binnenstad van Eindhoven, voorgegaan door straattheater Close-Act, die enorm veel bekijks trok. Ook was Richie’s Kitchen weer present in Meneer Frits om de kinderen te laten grooven en dansen op jazz, pop en Brazilian. Dit keer werd hij vergezeld door de Turkse trombonist Efe Erdem, lid van het Re:Freshed Orchestra.

Open podium

In het kader van Kindermuziekweek was er ook een open podium in de Kleine Foyer. Kinderen van  Irisbuurt Kinderkoor, Expat Kids in Eindhoven, Isai sara vedigal, NehirDogan, Biz Cocuklar Koor, Centro Latinoamericano de Orientación, Nadana Minminigal en Sing4U presenteerden zich met een klein optreden.

Aftermovie


Over Sunday Funday

Sunday Funday is een gratis evenement waar de begane grond van Muziekgebouw Eindhoven wordt omgetoverd tot een speeltuin voor alle leeftijden. Er zijn allerlei activiteiten voor kinderen, zoals muziek, knutselen, schminken en een springkussen. Ook zijn er heerlijke hapjes en drankjes te verkrijgen en staan er verschillende kraampjes met leuke spulletjes in de entree van de Heuvelgalerie en in de Stadsfoyer. Met Sunday Funday willen we laten zien dat iedereen zich welkom mag voelen in Muziekgebouw Eindhoven.

Studio040 was erbij voor een reportage. Die kun je hier zien.