Tamilgemeenschap viert traditioneel nieuwsjaarsfeest in Muziekgebouw Eindhoven

 

DI 25 APR '23

Afgelopen weekend vierden ruim zevenhonderd Tamils het traditionele nieuwsjaarsfeest in Muziekgebouw Eindhoven. Het was een groot feest van verbinding, waardoor bezoekers zich even in India waanden.

Tijdens het Tamil Nieuwjaar vierde de Eindhovense Indiase gemeenschap haar afkomst en cultuur in Muziekgebouw Eindhoven. Met Indiase gerechten, traditionele kleding en optredens in de geest van de cultuur werd volop uiting gegeven aan de waarden en schoonheid van India.

Op het podium ging een veelheid aan acts aan de enthousiaste toeschouwers voorbij, waaronder een kinderband, 3 klassieke dansoptredens, 2 dans-drama's en ruim 18 dansgezelschappen. In totaal waren hierbij 87 deelnemers bij betrokken.

Dit machtig mooie event, waar ook de burgermeester van Eindhoven bij aanwezig was, is een kans voor mensen binnen de Tamilgemeenschap om elkaar te leren kennen. “Ik werk veel, dus ik heb maar weinig tijd om contacten te leggen met andere mensen uit de gemeenschap. Dit soort evenementen zorgen dat ik toch andere Tamils in Nederland leer kennen”, aldus een van de bezoekers.