Patrick Spruiytenburg

 

Paul Carrack, The Man With The Golden voice, heeft deze bijnaam niet voor niks! Afgelopen zondag speelde én zong hij in onze nagenoeg volle Grote Zaal. De lat lag hoog, maar Carrack maakte de verwachtingen meer dan waar. 

 

Als support act warmde Celine Cairo het publiek goed op. Deze Amsterdamse singer-songwriter maakt verhalende songs die te omschrijven zijn als sophisticated indie-pop. Ze bracht haar gitaar, een toetsenist én prachtige verhalen mee, wat zorgde voor een intiem optreden met als hoogtepunt de uitvoering van haar single ‘Hibernate’. 

Na de mooie verhalen van Celine Cairo is het moment waar we allemaal voor kwamen daar: Paul Carrack betreedt als een ware rasartiest het podium. Hij pakt zijn gitaar en speelt zijn openingsnummer onder begeleiding van zijn 6-koppige band én een enorm enthousiast publiek. 

Want naast een muzikant van wereldklasse, is Carrack een goede entertainer die het publiek goed meekrijgt: er werd veel geklapt en gezongen (Carrack was zelf zeker niet de enige die een Golden Voice heeft). Zijn samenwerkingen met grootheden als Eric Clapton, Ringo Starr, Elton Johnn en BB King hebben er ongetwijfeld voor gezorgd dat de performance van Carrack niets te wensen over laat. 

Ook qua repertoire stelt deze show niet teleur. Carrack schakelt van de gitaar over naar toetsen en speelt, vergezeld door o.a. maar liefst twee drummers én een tenorsaxofonist, de mooiste nummers uit het oeuvre van Carrack. Het muzikale samenspel tussen Carrack en zijn band piekt nog eens extra wanneer de tenorsaxofonist de ruimte krijgt voor spetterende solo’s. 

De uitvoeringen van ‘Over Your Shoulder’ en ‘How Long’ waren echte meezingers en daarmee de kers op de taart.  Deze mooie avond gaat de boeken in als een waardige afsluiting van de tour.

Heb je het concert gemist? Of wil je gewoon nog even nagenieten? Bekijk dan de foto's hieronder, gemaakt door Patrick Spruytenburg.