Eindhoven swingende jazz hub met So What's Next? Jazzfestival Eindhoven

 

Het afgelopen weekend was de hele binnenstad in de ban van het jaarlijkse internationale jazzfestival So What's Next? Op meer dan 15 drukbezochte locaties trad een buitengewone variatie aan bands en acts uit de internationale jazz scene op.

 

Eindhoven was drie dagen lang een zinderende jazz hub. Dit jaarlijkse festival heeft weliswaar z'n basis in Muziekgebouw Eindhoven, maar sinds een paar jaar is dit festival uitgewaaierd over de hele binnenstad. Zo waren er podia bij boekhandel Van Piere, Fifth NRE, De Effenaar, Lab-1, Café Wilhelmina, Altstadt, DomusDela (Paterskerk en de Kapel) maar ook een veelheid aan locaties op straat in de open lucht. Binnenin het Muziekgebouw waren er niet minder dan zeven podia, de beide zalen - ook volop in gebruik - niet meegerekend. 

Grote namen als Lady Blackbird, Hans Dulfer, Karsu maakten grote indruk. Een greep uit de enthousiaste recensie in Eindhovens Dagblad:

"Lady Blackbird belichaamde soul en gospel tot in de uiterste toppen van haar vingers"

"Met name de funky Total Response rond saxofoonveteraan Hans Dulfer en de Guy Salamon Group wisten hoe je ongeremde muzikale feestjes kon bouwen... ze trokken zonder enig probleem een groot publiek dat enthousiast reageerde..." 

"Karsu verzorgde een bijzonder feestelijk optreden"

We kijken terug op een bruisend jazzfestival waarvan de gevarieerde en afwisselende programmering voor werkelijk iedereen iets te bieden had.