© Yassine Toumi

Richard Bona & Metropole Orkest

Een van 's werelds meest beroemde bassisten
wo 6 sep ’23 20:15 uur


Dirigent: Vince Mendoza

wo 6 sep ’23
20:15 uur
  • wo 6 sep ’23
    20:15 uur
    Hertog Jan Zaal

Belangrijke mededeling!

Er zijn vanmiddag technische problemen ontstaan met het koelsysteem van de Grote Zaal. Het kan daarom wat warmer zijn in de zaal dan dat je bij ons gewend bent. We adviseren dan ook om je luchtig te kleden. Ticketkopers zijn hier via de mail van op de hoogte gesteld.

De Kameroense topbassist en zanger Richard Bona brengt samen met het Metropole Orkest de beste nummers uit zijn repertoire in nieuwe orkestrale uitvoeringen en een aantal speciaal voor dit project geschreven nieuwe stukken. Bona is een van 's werelds beste bassisten, een grootmeester. Hij staat te boek als zanger en bassist, maar geef hem een willekeurig ander instrument in handen en hij zal het kunnen bespelen.

Als klein jongetje in Kameroen viel zijn muzikaliteit al op en op zijn dertiende debuteerde hij in een Franse jazzclub. Eenmaal volwassen verhuisde hij naar Europa en later naar New York, waar hij een vaste waarde in de jazzscene werd, spelend met Branford Marsalis, Joe Zaniwul en Pat Metheny.

Facebook event

Richard Bona & Metropole Orkest zouden in eerste instantie 30 december 2020 en 9 januari 2022 in onze Grote Zaal staan. Vanwege de maatregelen rond het coronavirus is dat concert verplaatst naar woensdag 6 september 2023. Alle tickethouders hebben persoonlijk bericht ontvangen met praktische info.