© David McClister

The Mavericks

Amerikaanse countryrockgroep
do 2 mei ’24 20:15 uur
do 2 mei ’24
20:15 uur

Wegens wijzigingen in het tourschema van The Mavericks, wordt dit concert, dat gepland stond op 29 juni 2023 in Muziekgebouw Eindhoven, helaas verplaatst. De nieuwe datum voor dit concert is donderdag 2 mei 2024. Tickethouders zijn geïnformeerd via de mail.


De Amerikaanse groep The Mavericks komt voor het eerst naar Muziekgebouw Eindhoven! De band is een van de meest geprezen en commercieel succesvolle groepen van de vroege jaren '90 en staat bekend om hun fenomenale countrymuziek vol pop-, rock- en Latininvloeden. In 1998 bereikten ze het toppunt van hun faam met de megahit 'Dance The Night Away'. 3 jaar geleden brachten ze hun eerste volledig Spaanstalige album 'En Español' uit, welke zelfs als nummer 1 binnenkwam op de Billboard Latin Pop Albums Chart!

Net als de hele discografie van de band kan het album 'En Español' niet in één categorie worden ondergebracht. Op het album is een diversiteit aan muzikale stijlen en culturele tradities terug te horen, van tedere bolero's tot briljante mariachi en heruitgegeven Afro-Cubaanse klassiekers. De songs zijn zo divers als Latijns-Amerika zelf, en zo samenhangend als het ideaal van de Amerikaanse smeltkroes. Om deze rijke muzikale paella op smaak te brengen, voegen The Mavericks hun kenmerkende country/rock/Tex-Mex smaken en een verfrissende spontaniteit toe aan de mix.


Vrije plaatskeuze

Bij dit ongeplaceerde concert zijn zowel zit- als staanplaatsen. Er is vrije plaatskeuze.