© Melle Meivogel

Pynarello & Pizza

Tsjaikovski's Souvenir de Florence
Klassiek met een twist
di 3 okt ’23 20:15 uur


Programma:

Tsjaikovksi - Souvenir de Florence in arrangement van Hugo Bouma voor kamerorkestbezetting voor Pynarello 
Trevor Grahl - Lightweight, dubbelcelloconcert
Solisten - Sebastiaan van Halsema & Lidy Blijdorp 

di 3 okt ’23
20:15 uur
  • di 3 okt ’23
    20:15 uur
    Kleine Zaal

Souvenirs, oftewel herinneringen, worden verklankt door Pynarello. In augustus 2022 maakte componist/arrangeur Hugo Bouma in opdracht van Pynarello een bijzondere bewerking van de eerste twee delen van Souvenir de Florence van componist Tsjaikovski voor kamerorkest (strijkers & blazers). Voor dit project worden ook de laatste twee delen bewerkt voor kamerorkest. 


Italiaanse sferen: pizza!

We gaan dus een Italiaans programma horen. Om helemaal in Italiaanse sferen te komen, is er de mogelijkheid om voorafgaand aan het concert in ons vernieuwde stadscafé M by Muziekgebouw Eindhoven een overheerlijke pizza te eten. Er is keuze uit vier smaken en je bestelt 'm gemakkelijk tegelijk met je tickets via de rode bestelknop rechts bovenaan deze pagina. Tot ziens in M!

De herinneringen van Tsjaikovski worden aangevuld met persoonlijke muzikale herinneringen van een aantal Pynarelli. Zo is er het dubbelconcert Lightweight van Trevor Grahl voor twee cello's dat in 2022 de première beleefde tijdens de Cellobiënnale, een 'souvenir' van Pynarellocellist Sebastiaan van Halsema en celliste Lidy Blijdorp. De recensent van de Volkskrant is lovend: "... De nieuwe Grahl verdient nog vele uitvoeringen... het concert zit vol effecten... klankkleurgerelateerd en theatraal... de muziek is vaak feestelijk en zit vol vrolijke verwondering...  het ensemble speelt met hoorbaar plezier."

Pynarello is een rebellencollectief gesneden uit flexibel schuimrubber. Pynarello gaat als een wervelwind door de porseleinkast. Klassieke muziek kan anders, avontuurlijker, spontaner, directer, zonder dirigent en zonder bladmuziek. Pynarello is een rebellenclub, een next generation met de grootste talenten van dit moment.


Pizza!

Bestel via de rode bestelknop bovenaan deze pagina tegelijk met je tickets ook een heerlijke pizza!

Had jij al tickets voor het concert maar heb je nog geen pizza besteld? Geen paniek, via deze link kun je hem gemakkelijk los bijbestellen (let op: deze link is dus alleen bruikbaar als je je concertickets eerder al besteld had).

Feestelijk en vol vrolijke verwondering

De Volkskrant