Laura Lootens

Bekroonde gitariste speelt Paganini & Rodrigo
BRIDGE Guitar Festival
zo 2 jun ’24 14:15 uur


Programma:

Albeniz - Suite Española (selectie) 
Rodrigo - Invocation y Danza 
Paganini - Grande Sonate 
D`Angelo - Due Canzoni Lidie 
Castelnuovo-Tedesco - Capriccio Diabolico

zo 2 jun ’24
14:15 uur
  • zo 2 jun ’24
    14:15 uur
    Kleine Zaal
  • Incl. consumptie

Het kleinste orkest ter wereld, wordt ‘ie genoemd. De gitaar! Want wat een verscheidenheid aan klanken weet dit bescheiden instrument voort te brengen. Aan elke sfeer verleent het wel een stem. Vandaag beginnen we met muziek uit Spanje, een land dat als geen ander de gitaar heeft gevormd. Geest, passie, weemoedige melodieën bij monde van Albeniz en Rodrigo, bekend van het beroemde Concierto d’Aranjuez. Dan steken we over naar Italië. De gitaar brengt het Italiaanse ‘belcanto’ (letterlijk: mooi zingen) optimaal over. 

En zo ontmoeten twee zuidelijke werelden elkaar. Laura Lootens intussen komt van tamelijk dichtbij: Duits-Belgisch is haar achtergrond. Dit jaar won de pas 23-jarige gitariste één van de belangrijkste gitaarconcoursen ter wereld, de Andrés-Segovia-Competition. Ze schoot raak met de eerste prijs maar sleepte ook de speciale prijs voor beste uitvoering van het verplichte werk in de wacht. ‘Een buitengewoon talent. Ze speelt met zo’n passie en vuur, dat ze het publiek […] staande ovaties ontlokt,’ schreef Volksstimme over haar. Laura zelf: ‘Muziek is zo kleurrijk, zo veelzijdig, krachtig en tegelijk zo breekbaar. Het is mijn passie de muziek tot leven te brengen. Niets reflecteert mijn gevoelens, ideeën en fantasieën zoals muziek maken.’


Na het concert

Na het concert serveren we een goed glas wijn en een heerlijk kaasplankje. Dit zit bij je ticket inbegrepen.


BRIDGE Guitar Festival

BRIDGE Guitar Festival komt terug naar de Brainportregio. Van woensdag 29 mei tot en met zondag 2 juni 2024 staat het festival in het teken van gitaren, gitaarmuziek en muzikanten die via dit bijzondere, geliefkoosde snaarinstrument mensen van over de hele wereld met elkaar verbindt. BRIDGE is een meerdaags gitaarfestival, uniek in zijn soort: van klassiek tot blues, van jazz tot rock, van flamenco tot pop, alles komt aan bod.

Een buitengewoon talent

Die Volksstimme