Matteo Myderwyk

A Brief Nostalgia
Sound & Silence
za 25 nov ’23 20:15 uur
za 25 nov ’23
20:15 uur
  • za 25 nov ’23
    20:15 uur
    Kleine Zaal

Pianist, toetsenist (synthesizers) en componist Matteo Myderwyk komt terug naar Muziekgebouw Eindhoven. Dit keer met een gloednieuwe album 'A Brief Nostalgia', welke bestaat uit twaalf tracks gecomponeerd voor diverse piano's, harmonium, orgel, kerkorgel, synthesizers en drumcomputers. Een optreden van Matteo is altijd bijzonder, want muziek staat volgens hem niet op papier maar wordt in het moment gemaakt. Met vanavond een nostalgische toets, zoals de naam van zijn nieuwe album belooft.

De jarenlange opleiding als klassiek pianist aan het conservatorium leerde hem vooral om muziek van zijn helden Bach, Liszt en Messiaen achter te laten en zijn eigen muzikale taal te vinden. Allereerst besloot hij om alle klassieke regels van zich af te gooien, zo belandde hij in de wondere wereld van de free-jazz. Muziek maken zonder vooraf gemaakte afspraken; om als doel te hebben om in het moment muziek te maken.

Zijn muziek evolueert constant en zijn liveshows zijn zeer gevarieerd. Vaak genoeg breekt hij met de traditionele wetten door voortdurend te improviseren met keuzes van instrumenten en zo verschijnt hij met een arsenaal aan synthesizers, beatmachines en orgels op evenzoveel verschillende podia. Van een festival, naar een club, een kerk of concertzaal als Muziekgebouw Eindhoven.