Kovacs

Child Of Sin 2023 Clubtour
i.s.m. Effenaar
do 23 nov ’23 20:15 uur
do 23 nov ’23
20:15 uur
  • do 23 nov ’23
    20:15 uur
    Effenaar

Kovacs is een multi-talent, een chanteuse met een tijdloos en tegelijkertijd rauw stemgeluid. Een unieke muzikante wiens artistieke kwaliteiten niet blijven bij muziek maar ook te bewonderen zijn in haar kunst, mode en design. Haar achtergrond en haar mysterieuze verleden zijn belangrijke inspiratiebronnen voor haar creaties, waarvan ze de regie nu volledig in eigen hand houdt: van de muziek zelf, naar de video’s en albumhoezen, tot aan de kostuums & make-up. 

Nadat in 2014 haar eerste EP ‘My Love’ verscheen, ging het hard: een 3FM Megahit, een 3FM Award, grote festivals (Paaspop, Pinkpop, Rock Werchter), het voorprogramma van Robbie Williams, een Edison Award en vele prachtige nummers volgden. Begin 2023 bracht Kovacs haar derde plaat ‘Child of Sin’ uit: een collectie sterke songs die, een goed geheel vormen, ondanks de grote muzikale diversiteit. De nummers gaan twee extreme richtingen uit: ze gaan over heel serieuze onderwerpen, of juist bedoelt als grap. ‘Een leuke tegenstelling’, zegt ze erover.

Niemand minder dan de Duitse Till Lindemann (Rammstein) zingt mee op het duet en titelnummer ‘Child of Sin’. Het resultaat is zonder meer een hoogtepunt op de plaat, de stemmen van Sharon en Till zijn prachtig complementair. ‘Bij het schrijven van ‘Child of Sin’ dacht ik meteen aan Till, ik wou het nummer niet alleen inzingen. De boodschap is krachtig, omdat je niet vaak een man en een vrouw samen een verhaal op muziek hoort brengen. Nadat ik ‘Child of Sin’ had doorgestuurd, kreeg ik twee weken later het bericht dat Till me graag wilde spreken. De videoclip hebben we opgenomen in november 2022 en die is voor mij de kers op de taart! Werken met Till was een leerproces voor mij, ik heb mijn ogen uitgekeken. Het wordt een intense clip met hem erbij, maar zo wilde ik het ook. Een huge ass set, dertig mensen aan het werk, een ontzettend grote productie. Mensen geloven echt in het nummer, de samenwerking, de boodschap, en ze zijn op de één of andere manier geraakt door mijn nummer. Dat doet me veel plezier.’

Daarnaast werkte Kovacs voor dit derde album met de befaamde Londonse producer Jonathan Quarmby, producer van o.a. James Morrison,  The Pretenders, Benjamin Clementine. De opnames zijn opgenomen op veel verschillende locaties: RAK studio’s in London, Palmela - Portugal, en in de legendarische studio van Fuat Guner, samen met een gipsy string ensemble, in Istanbul.

Deze show vindt plaats in de Grote Zaal van de Effenaar. Je kunt hier van tevoren een kluisje reserveren. 

Onderdeel van

'Mensen geloven echt in het nummer, de samenwerking, de boodschap, en ze zijn op de één of andere manier geraakt door mijn nummer. Dat doet me veel plezier.’

Sharon Kovacs