Merhaba Eindhoven!

met Mabel Matiz, Music from the Orient en meer
za 18 nov ’23 19:00 uur
za 18 nov ’23
19:00 uur
  • za 18 nov ’23
    19:00 uur
    Muziekgebouw Eindhoven

Zaterdag 18 november vindt de tweede editie van het festival Merhaba Eindhoven! plaats in Muziekgebouw Eindhoven. Deze dag staat in het teken van de Turkse cultuur. De dag begint 's middags al met een bazaar en diverse activiteiten. Meer informatie over het middagprogramma vind je hier

 

This concert has both seating and standing places available. Please note that reservations for a specific seat cannot be made.Headliner: Mabel Matiz

Headliner van de festivalavond is niemand minder dan Mabel Matiz! Hij is een Turkse singer-songwriter, componist en artiest die bekend staat om zijn unieke stijl die elementen van traditionele Turkse muziek combineert met moderne pop-, rock- en elektronische geluiden.


Mabel Matiz begon zijn muzikale carrière in de vroege jaren 2000 toen hij begon op te treden in lokale bars en clubs in Istanbul. Hij kreeg al snel aanhang onder de muziekliefhebbers van de stad en zijn unieke geluid en stijl trokken al snel de aandacht van muziekproducenten en platenlabels. In 2012 bracht hij zijn debuutalbum 'Mabel Matiz' uit, dat lovende kritieken kreeg en hem een trouwe schare fans opleverde. Mabel Matiz laat zich inspireren door verschillende muzikale genres, waaronder Turkse klassieke muziek, Arabesque en Anatolische rock, evenals internationale pop- en rockmuziek. Zijn teksten behandelen vaak thema's als liefde, verlies en zelfontdekking, en hij wordt geprezen om zijn poëtische en introspectieve songwriting.


Afgelopen jaar scoorde hij een grote hit met zijn single ‘Antidepresan’, waardoor zijn internationale carrière een enorme impuls kreeg.  Eén van zijn andere belangrijkste hits van Mabel Matiz is "Gök Nerede", dat hij in 2015 uitbracht. Het nummer werd al snel een sensatie en leverde hem brede erkenning op in Turkije en daarbuiten. De videoclip is miljoenen keren bekeken op YouTube. Mabel Matiz heeft tijdens zijn carrière verschillende succesvolle albums uitgebracht, waaronder 'Gök Nerede' en 'Maya'. Zijn muziek wordt geroemd om zijn innovatieve en unieke geluid en hij heeft talloze prijzen gewonnen.

 

Mabel Matiz - Merhaba Eindhoven!

 


Music from the Orient

Ook Music from the Orient is weer van de partij. Deze band geeft een optreden waarbij de rijke muzikale erfenis uit het oostelijke Middellandse Zeegebied, Anatolië, de Levant en de Balkan ten gehore wordt gebracht. Opgericht in 2017 in Eindhoven als een project van Mercan & Bülent Kocuroǧlu, Başak Ebret en Önder Babur, bestrijkt Music from the Orient een breed scala aan muziekstijlen en talen, waaronder Turks, Koerdisch, Arabisch, Grieks, Ladino en talen uit de Balkan. Music from the Orient wil mensen van verschillende achtergronden en culturen met elkaar in contact brengen, en heeft al vele multiculturele evenementen georganiseerd, met name in Eindhoven, maar ook in de rest van Nederland.

 

Music from the Orient

Orkun & Seniz

Pianiste Seniz Duru Koevoets en bağlama- en tamburspeler Orkun Agir nemen je mee met beroemde volksliedjes mee op reis naar Turkije.


DJ Blue Flamingo

Dj Blue Flamingo (Ziya Ertekin) zal weer de afterparty in de Kleine Foyer verzorgen. Onder zijn dj-pseudoniem Blue Flamingo bracht hij tot op heden drie verzamelalbums uit voor Excelsior Recordings en draaide hij op diverse festivals in binnen- en buitenland, waaronder: Lowlands, North Sea Jazz, Roskilde en het Festival d’Ile de France in Parijs. Doorgaans draait hij als dj een eclectische mix van stijlen zoals jazz, soul, funk, hiphop, Afro, reggae, dub en Latin. Speciaal voor ‘Merhaba Eindhoven’ zal hij echter wederom in de rijke muzikale traditie van het land van zijn vader duiken. Tijdens de vorige editie zette hij de foyer al in vuur en vlam met Turkse popclassics en traditionals en ook dit jaar belooft het weer een knalfeest te worden.

 

DJ Blue Flamingo, foto door Titia Hahne

 

Vrije plaatskeuze

Bij alle concerten tijdens Merhaba Eindhoven! is er vrije plaatskeuze. Het is niet mogelijk om van tevoren een vaste plek te reserveren.Bazaar

Merhaba Eindhoven! vindt niet alleen ’s avonds plaats. In de middag wordt de Turkse cultuur ook al gevierd met een kleurrijke bazaar, muziek, eten en drinken en leuke kinderactiviteiten. De bazaar is vanaf 13:00 uur geopend en is ook in de avond tot 21:00 uur te bezoeken. ’s Middags vinden er tijdens de bazaar allerlei optredens en kinderactiviteiten plaats.

 

Het is mogelijk om alleen de bazaar en de activiteiten in de middag te bezoeken. Tickets zijn apart verkrijgbaar en kosten €3,50. Wanneer deze in combinatie met een ticket voor het avondprogramma wordt gekocht, kost deze €2,50. Meer informatie vind je hier.Aftermovie

Bekijk de aftermovie

Tijdschema

19:00 uur: Deuren open

19:00 uur: DJ Blue Flamingo, Grote Zaal

19:30 uur: Orkun & Seniz, M by Muziekgebouw Eindhoven

21:00 uur: Mabel Matiz, Grote Zaal

22:30 uur: Music from the Orient, Tweede Foyer

22:30 uur: Afterparty met DJ Blue Flamingo, Stadsfoyer


Consumptiemunten

Tijdens Merhaba Eindhoven! kan er uitsluitend betaald worden met consumptiemunten van Muziekgebouw Eindhoven. Deze zijn verkrijgbaar aan verschillende balies. De betaling is enkel mogelijk met pin.