Harry Sacksioni

50 jaar On Stage!
za 9 mrt ’24 20:15 uur
za 9 mrt ’24
20:15 uur
  • za 9 mrt ’24
    20:15 uur
    Kleine Zaal

Gitaarvirtuoos Harry Sacksioni viert zijn 50 jaar optreed-jubileum met een nieuw soloprogramma plus de uitkomst van zijn gelijknamige anekdotenboek. Omdat Harry in de afgelopen 50 jaar honderden nummers heeft geschreven, zal zijn setlist ieder optreden weer anders zijn! Hij kan het zelf bijna niet geloven, maar Harry Sacksioni is in de afgelopen vijftig jaar, toch echt ieder jaar op tournee geweest, in binnen- en buitenland! Een enorme prestatie. Neem daarbij het feit dat hij dat bijna ieder jaar deed met nieuw geschreven nummers, en het zal niemand verbazen dat dit jubileumprogramma rijkelijk gevuld is met hoogtepunten uit zijn rijke catalogus. Omdat zijn inspiratie om nieuwe composities te schrijven nooit lijkt te stoppen, zal ook zijn nieuwste werk onderdeel uitmaken van dit optreden.

De titel van dit programma - Dat kunnen ze allemáál wel zeggen… - verwijst naar een van de vele verhalen uit zijn boek, die vijftig jaar reizen en optreden heeft opgeleverd. Mooie, bizarre, bijzondere en hilarische anekdoten waarvan een aantal ook zeker tijdens dit jubileumprogramma voorbij zal komen!

Harry’s technisch vermogen om ‘een hele band uit zijn gitaar te toveren’, gemixt met zijn ontwapenende en humoristische verteltrant, maken van dit jubileum-optreden een overrompelende en persoonlijke gebeurtenis. Hij maakt meer dan waar, wat we al jarenlang van hem weten: dat hij een eigenzinnig en uniek fenomeen is binnen de Nederlandse muziekwereld. Niet voor niets is hij Edison winnaar, Ridder in de Orde van Oranje Nassau en werd hij begin dit jaar voor het 13e jaar (!) op rij verkozen tot Beste Akoestische Gitarist van de Benelux.