© Paul Hyde

SOHN & Metropole Orkest

Elektronische pop in orkestrale samenwerking
Sound & Silence
do 15 feb ’24 20:15 uur
do 15 feb ’24
20:15 uur
  • do 15 feb ’24
    20:15 uur
    Hertog Jan Zaal

Na de release van hun live-album in 2020 bundelen SOHN en het Metropole Orkest opnieuw hun krachten voor een spectaculair concert. De Britse songwriter/producer en het vooraanstaande pop- en jazzorkest werkten voor het eerst samen tijdens een uniek optreden als openingsact van het Amsterdam Dance Event. De live-elektronica en prachtige stem van SOHN bleken perfect te passen bij het grootschalige en orkestrale geluid van het Metropole Orkest, een match made in heaven. Tijdens dit concert spelen ze nummers van SOHNs nieuwste album 'Trust' en fan favorites 'Rennen' en 'Tremors'. Dat belooft veel goeds!

SOHN: “Mijn eerste optreden met het Metropole Orkest was in meerdere opzichten onvergetelijk. Het is zo'n grote eer om mijn nieuwe nummers weer tot leven te kunnen brengen met hen. Ik weet nu al dat het een hoogtepunt van mijn jaar zal worden en kan bijna niet wachten!”


Aftershow

Philip McHale schrijft liedjes voor mensen die ervan houden om 's nachts in de stad te verdwalen. Hij schrijft nummers voor mensen die naar Parijs gaan om te ontsnappen, en voor degenen die niet kunnen stoppen met nadenken over hoe het leven was. Met invloeden variërend van Tame Impala tot Shawn Mendes, combineert McHale een achtergrondbeat met euforische melancholie om een remedie voor nostalgie te vinden. Na het concert van SOHN & Metropole Orkest speelt Philip in de Eerste Foyer.