© Mark Uyl

Anneke van Giersbergen

Heavy Strings
zo 10 mrt ’24 20:15 uur


Anneke van Giersbergen, zang
Ruud Peeters, piano
Joanna Czaj, viool
Ewelina Peeters, viool
Paloma Ortas, altviool
Stanislav Degtyarev, cello

zo 10 mrt ’24
20:15 uur
  • zo 10 mrt ’24
    20:15 uur
    Hertog Jan Zaal

Zangeres Anneke van Giersbergen heeft een van de meest veelzijdige stemmen van Nederland: krachtig én kwetsbaar. Ze werd bekend als frontvrouw van The Gathering, maar inmiddels heeft ze al vele jaren een succesvolle solocarrière. Eerder verkocht Anneke onze Kleine Zaal al uit, nu staat ze voor het eerst in onze Grote Zaal met de afsluiting van haar Heavy Strings Tour! Maak je klaar voor klassiekers van Iron Maiden, Guns N’ Roses, Led Zeppelin, Metallica, Black Sabbath, AC/DC en Anneke’s persoonlijke helden Mastodon.

Anneke leerde via haar oudere broer stevige muziek kennen en dat voelde voor een jonge Anneke meteen als thuiskomen. Ter ere van het 40-jarig bestaan van metalband Metallica vroeg talkshow M of Anneke 'Nothing Else Matters' met strijkkwartet wilde zingen. Arrangeur Ruud Peeters creëerde een prachtige bewerking en zo ontstond het idee voor een nieuwe samenwerking. Vanavond worden de nummers uitgevoerd zonder drums en elektrische gitaren, maar in nieuwe semi-klassieke bewerkingen voor zang, piano en strijkkwartet.

Optreden in de Grote Zaal van Muziekgebouw Eindhoven is een nieuwe mijlpaal in mijn theatercarrière. Ik heb er ongelooflijk veel zin in!

Anneke van Giersbergen