Lunchpauzeconcert

Shane van Neerden (Dutch Classical Talent)
do 25 jan ’24 12:30 uur


Programma:
Debussy - Delen uit 12 Etudes
Skrjabin - Sonate nr. 8
Ives - Pianosonate nr. 2
Rick van Veldhuizen - Lantaarns_(Lointaines), voor piano en microtonale piano

do 25 jan ’24
12:30 uur
  • do 25 jan ’24
    12:30 uur
    Kleine Zaal

Een verfijnd, toegankelijk en gevarieerd theatraal concert dat Shane van Neerden hier neerzet. Een werk van Rick van Veldhuizen vormt het hart van dit programma. Verschillende beeld- en tekstprojecties en gesproken tekst leiden je als een lantaarn door muziek van Van Veldhuizen, Debussy, Skrjabin en Ives. 

Bij dit concert gaat het om een bijzondere compisiteopdracht die wordt geschreven voor twee piano's: een traditionele concertvleugel en een buffetpiano in een helemaal nieuw ontwikkelde, reine stemming. Het gebruik van  gesproken tekst in het stuk van Veldhuizen voegt een extra laag toe aan de veelzijdigheid van het concert. Teksten zullen ook op andere momenten, als een fijne draad in een weefsel, in het concert worden verwerkt. De gebruikte teksten leiden je door de middag om zo dichter bij de muziek te komen. 


Lunchpauzeconcerten

Lunchpauzeconcerten zijn heerlijk om mee te maken: letterlijk en figuurlijk! Midden op de dag een uurtje tot rust komen bij een fijn concert in de Kleine Zaal. Dát breekt pas lekker de dag! Van pianorecital naar kamermuziek tot blazers: het aanbod is gevarieerd en vernieuwend. Omdat wij vinden dat aanstormend talent een podium verdient, staan er tijdens de lunchpauzeconcerten (net afgestudeerde) studenten, concourswinnaars en andere parels in de dop op het programma.

 

Na het concert

Een lunchpauzeconcert is natuurlijk niet compleet zonder een lekkere lunch. Daarom geniet je na het concert van een smaakvolle huisgemaakte soep en heerlijk vers brood in de Stadsfoyer. Dit kun je direct met je ticket bijbestellen! Blijf je ook nog even? Gezellig!