Lunchpauzeconcert

Shane van Neerden (Dutch Classical Talent)
do 25 jan ’24 12:30 uur


Programma:
Bach - Ricercar a 3 uit: Musikalisches Opfer
Beethoven - Piano Sonate opus 111 deel I & II
Rick van Veldhuizen - Stuk voor piano & de-tuned piano/synthesizer/elektronica 

do 25 jan ’24
12:30 uur

Een haast filosofisch programma waarin het Musikalisches Opfer van Bach, de laatste pianosonate van Beethoven en een nieuw werk van Rick van Veldhuizen de dialoog aangaan met een novelle van de Franse schrijver en dichter Jean Genet. Voor pianist Shane van Neerden zijn het allemaal kanten van dezelfde betoverende medaille.

In dialoog komen is een soort communicatie waardoor de één zijn ideeën en perspectief niet op een ander legt, maar waar twee mensen samen tot elkaar komen om iets nieuws te creëren en te zien. Pianist Shane van Neerden zal zijn programma en een novella van de Franse schrijver Jean Genet naast elkaar leggen om samen met ons te kijken naar wat uiteindelijk, volgens Genet, misschien ongrijpbaar is. Bachs Ricercar a 3 uit zijn Musikalische Opfer, de laatste sonate van Beethoven, en een nieuwe compositie van Rick van Veldhuizen, “allemaal met vergelijkbare kleuren als die van de laatste schilderijen van Rembrandt”, naast de bovengenoemde novella. Op een zeer intieme manier gaat Shane met tederheid, zorgvuldigheid, en veel aandacht met ons door het boek en de muziek heen. Het theatrale en spirituele komen samen.


Lunchpauzeconcerten

Lunchpauzeconcerten zijn heerlijk om mee te maken: letterlijk en figuurlijk! Midden op de dag een uurtje tot rust komen bij een fijn concert in de Kleine Zaal. Dát breekt pas lekker de dag! Van pianorecital naar kamermuziek tot blazers: het aanbod is gevarieerd en vernieuwend. Omdat wij vinden dat aanstormend talent een podium verdient, staan er tijdens de lunchpauzeconcerten (net afgestudeerde) studenten, concourswinnaars en andere parels in de dop op het programma.