Lunchpauzeconcert

Magnolia Duo
do 28 sep ’23 12:30 uur


Petra Heric, viool
Anna Mikhailova, piano

do 28 sep ’23
12:30 uur
  • do 28 sep ’23
    12:30 uur
    Kleine Zaal

Tijdens dit lunchpauzeconcert luisteren we naar het optreden van het Magnolia Duo, bestaande uit Petra Heric (viool) en Anna Mikhailova (piano). Dit is een ensemble van professionele klassieke musici met een zeer uitgebreid repertoire: van de vroege muziek uit de Barokperiode tot de moderne composities van tegenwoordig. Beide dames zijn vanaf jonge leeftijd professioneel actief in de muziek en hebben beiden prijzen gewonnen op internationale competities. Het Magnolia Duo is gevestigd in Maastricht: Petra rondt haar masterprogramma af aan het Conservatorium Maastricht, en Anna volgt een postdoctoraal programma.

Ondanks hun jonge leeftijd treden de dames op in serieuze muzieklocaties, zoals het Vrijthof in Maastricht, de locaties van de Philharmonie Zuidnederland en in onze prachtige zaal. Voor dit concert hebben Anna en Petra een interessant programma voorbereid, met stukken uit de klassieke en romantische van Beethoven, Brahms en Chopin. De dames vertellen zelf meer over de stukken.


Lunchpauzeconcerten

Lunchpauzeconcerten zijn heerlijk om mee te maken: letterlijk en figuurlijk! Midden op de dag een uurtje tot rust komen bij een fijn concert in de Kleine Zaal. Dát breekt pas lekker de dag! Van pianorecital naar kamermuziek tot blazers: het aanbod is gevarieerd en vernieuwend. Omdat wij vinden dat aanstormend talent een podium verdient, staan er tijdens de lunchpauzeconcerten (net afgestudeerde) studenten, concourswinnaars en andere parels in de dop op het programma.


Na het concert

Een lunchpauzeconcert is natuurlijk niet compleet zonder een lekkere lunch. Daarom geniet je na het concert van een smaakvolle huisgemaakte soep en heerlijk vers brood in de Stadsfoyer. Dit kun je direct met je ticket bijbestellen! Blijf je ook nog even? Gezellig!

Programma

Beethoven - Sonate voor Viool en Piano nr. 5 in F majeur, Op. 24 "Lentesonate" - 23:10
I. Allegro
II. Adagio molto espressivo
III. Scherzo: Allegro molto
IV. Rondo: Allegro ma non troppo
Chopin - Briljante Variaties, Op.12 - 7:00, voor piano solo
Brahms - Scherzo voor Piano & Viool uit de FAE Sonate - 6:45
Massenet - Meditatie voor Piano & Viool uit de Opera "Thaïs" - 6:25
Monti - Czardas voor Piano & Viool - 6:00