Lunchpauzeconcert

Musetta Ensemble
do 5 okt ’23 12:30 uur


Ashley Stapelfeldt, sopraan
Mónica Rollings, dwarsfluit
Rebeca Romera, klarinet
Almudena Curros, basklarinet
Toni Inglés, piano

do 5 okt ’23
12:30 uur
  • do 5 okt ’23
    12:30 uur
    Kleine Zaal

Het Musetta Ensemble bestaat uit masterstudenten en alumni van de Fontys school of Fine and Performing Arts in Tilburg welke allemaal afkomstig zijn uit Spanje of Zuid-Afrika. Het is een concert waarbij je meegenomen wordt op een reis door een variatie van muziekstukken uit verschillende landen waarbij de integriteit van de originele muziek behouden blijft. 

 

   

Het Musetta Ensemble onstond uit het idee om opera en musical stukken kleiner te maken om zo optredens te creëren die zowel kleine als grote podia kunnen bereiken. Er wordt een middenweg gezocht tussen de begeleiding die de piano kan leveren en de volle, rijke ondersteuning die een volledig orkest biedt. Het ensemble speelt delen van verschillende werken waarbij je steeds weer kort nieuwe hoofdrollen leert kennen, het is alsof je een kop koffie drinkt met je favoriete personage wat de muziek veel toegankelijker maakt. Er worden werken uit franse, italiaanse en spaanse operas gebruikt, maar ook duitse operette. Om een contrast te bieden maakt het ensemble ook gebruik van instrumentale intermezzi en traditionele zuid-afrikaanse muziek. 

 

Lunchpauzeconcerten


Lunchpauzeconcerten zijn heerlijk om mee te maken: letterlijk en figuurlijk! Midden op de dag een uurtje tot rust komen bij een fijn concert in de Kleine Zaal. Dát breekt pas lekker de dag! Van pianorecital naar kamermuziek tot blazers: het aanbod is gevarieerd en vernieuwend. Omdat wij vinden dat aanstormend talent een podium verdient, staan er tijdens de lunchpauzeconcerten (net afgestudeerde) studenten, concourswinnaars en andere parels in de dop op het programma.

 

Na het concert

Een lunchpauzeconcert is natuurlijk niet compleet zonder een lekkere lunch. Daarom geniet je na het concert van een smaakvolle huisgemaakte soep en heerlijk vers brood in de Stadsfoyer. Dit kun je direct met je ticket bijbestellen! Blijf je ook nog even? Gezellig!