© Johanna Berghorn

Alexandra Stréliski

Frans-Canadese neoklassiek pianist
Sound & Silence
do 7 mrt ’24 20:15 uur
do 7 mrt ’24
20:15 uur
  • do 7 mrt ’24
    20:15 uur
    Kleine Zaal

Ze brengt luisteraars over heel de wereld in vervoering: Alexandra Stréliski. Dankzij haar minimalistische, emotioneel opvallende pianomuziek ontvangt dit moderne klassieke talent niet alleen lovende recensies, het brengt haar ook commercieel succes; Stréliski is ondertussen een artiest van wereldklasse met een uniek klassiek geluid. En dat ga je tijdens dit concert meemaken!

Romantiek, nostalgie, natuur en spontaniteit: allemaal grote thema's die Stréliski inspireren. En dat hoor je duidelijk terug op haar album, dat ze voor zal gaan dragen tijdens deze show. Ze begeleidt je naar momenten van rust, dromen en verbeelding. Misschien heb je haar werk gehoord in de films Dallas Buyers Club en Demolition of opgemerkt in de series Big Little Lies en Sharp Objects. Maar ook los hiervan heeft Stréliski een succesvolle carrière opgebouwd!

Haar laatste release is het album 'Néo-Romance' vijf jaar geleden. Maar begin 2023 werden daar twee nieuwe tracks aan toegevoegd. Het album is geïnspireerd door de klassiekers van Bach en Chopin maar ook Elton John, waarmee de popmuziek meegenomen wordt in haar klassieke nummers. Haar debuutalbum 'Pianoscope' bereikte de Gold-status in Canada en was te zien in Dallas Buyers Club, Demolitian en tijdens de Oscars. De opvolger 'INSCAPE' was ook een verbluffend succes en bereikte de platina status in Canada en won meerdere prijzen. Hieronder valt de Instrumental Album of the Year bij de 2023 JUNO Awards waarbij haar wereldwijde streamingsucces bekroond werd. Alexandra is nu een begrip in de levendige muziekscene van Canada en verspreidt haar lovende klanken over de rest van de wereld.

Ambitus slaat een brug tussen levende componisten en hun publiek: jij!
Ontdek jouw gids door het hedendaagse muzikale landschap via
www.ambituspresents.nl