© Nadia Morsink

P.J.M. Bond

Voor fans van Randy Newman, James Taylor en Sufjan Stevens
Americana Mondays
ma 4 dec ’23 20:15 uur
ma 4 dec ’23
20:15 uur
  • ma 4 dec ’23
    20:15 uur
    M by Muziekgebouw Eindhoven

De liefde van Bond voor zowel de muziek van de Amerikaanse West Coast uit de 70's als voor de Amerikaanse literatuur maakt dit concert tot een unieke ervaring. Zijn obsessie met literatuur zorgt voor een opvallende en bijzondere cocktail aan invloeden, die terug te horen zijn in de muziek. Muzikaal hoor je inspiraties als Randy Newman, James Taylor en Sufjan Stevens. Tekstueel merk je dat Bond schrijft zoals Hemingway: zijn muziek neemt je mee naar knarsende bergpaden, een donkere Madrileense kroeg die ruikt naar sherry en olijfolie, of diepgroene dennenbossen. De melancholie wordt voelbaar gemaakt, niet door beschrijving maar door beleving. 

P.J.M. Bond verdiende zijn sporen met zijn band Dandelion, waarmee hij twee albums uitbracht: 'Everest' (2016) en 'Laika, Belka, Strelka' (2019). Daarnaast speelt Bond al jaren als sessiemuziekant bij onder andere VanWyck, Judy Blank, Yorick van Norden, Her Majesty, en AlascA. In 2021 debuteerde Bond met een solo-EP getiteld 'Sunset Blues'. Eind 2023 volgt zijn debuutalbum: 'In Our Time' dat geïnspireerd is door Ernest Hemingway's gelijknamige verhalenbundel, gepubliceerd  in 1925. Bond zorgt voor een frisse en unieke wind in het songwriter-circuit, waarin confessional songwriting de boventoon voert.


Support act: Bas Beenackers

Bas Beenackers ken je misschien als frontman van de Utrechtse indierockband My Blue Van, maar hij houdt er ook een solocarrière op na. In 2022 kwam hij met zijn eerste ep Man, met daarop vijf ingetogen, maar daardoor des te krachtiger akoestische nummers. ‘Ik schrijf gevoelsmuziek over de grote onderwerpen van het leven: de liefde, de dood, het nageslacht,’ zegt Beenackers. In september 2023 kwam hij met zijn debuutalbum, met daarop de tracks van Man plus vijf nieuwe, rijker gearrangeerde stukken. Inspiratiebronnen lopen uiteen van het album Sketches Of Spain van Miles Davis tot de polder bij Oud-Zuilen!

Americana Mondays Card

Krijg je geen genoeg van Americana Mondays? Bestel dan de Americana Mondays Card! Je bestelt hiermee 10 tickets voor 100 euro. Dat is 50 euro korting ten opzichte van losse tickets!

Op de Americana Mondays Card zit een unieke code, waarmee je voorafgaand aan het concert een ticket boekt op onze website. De kaart zelf geeft geen toegang tot het concert. Belangrijk dus, dat je jouw ticket van tevoren bestelt. De Americana Mondays Card is geldig voor alle Americana Mondays tot en met juli 2024 – het hele seizoen 2023/2024 dus.

Haal je de Americana Mondays Card op bij ons ticketbureau? Vergeet dan niet de bestelbevestiging mee te nemen. Laat je de kaart liever thuisbezorgen? Dat is mogelijk tegen een meerprijs.

Bestel de Americana Mondays Card