Lunchpauzeconcert

Marco Ullstein Quintet
do 7 dec ’23 12:30 uur


Marco Ullstein, vibrafoon
Pietro Mirabassi, tenorsaxofoon
Emiliano Roca, gitaar
Arjun Ramdas, contrabas
Francesco V. Parsi, drums

Programma:
Marco Ullstein - Aspire
Marco Ullstein - Breeze
Marco Ullstein - The Present Past
Marco Ullstein - Unconcious C.
Marco Ullstein - Rays

do 7 dec ’23
12:30 uur
  • do 7 dec ’23
    12:30 uur
    Kleine Zaal

Het Marco Ullstein Quintet is opgericht door vibrafonist en drummer Marco Ullstein, die ook de componist is van de bands. De band, die verder bestaat uit Pietro Mirabassi, Emiliano Roca, Arjun Ramdas en Francesco V. Parsi, leerde elkaar kennen op het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. De bandleden komen uit Italië, India en Duitsland. Hun muziek bevat pakkende melodieën en goed gearrangeerde composities, met een duidelijke mix van instrumentale stemmen. Ze wisselen dynamisch instrumentale rollen in elk stuk, waardoor een verscheidenheid aan geluiden en pakkende passages ontstaan. Hierdoor wordt het uitzonderlijke muzikantschap van het ensemble en de individuele solisten benadrukt. 

Ze worden beïnvloed door jazzgrootheden als Brian Blade, Gary Burton en Chick Corea. Maar er is meer, hun unieke geluid bevat zelfs achten, swingelementen en invloeden uit Marco zijn klassieken muziekachtergrond. Alle leden van de band zijn doorgewinterde jazzmuzikanten, verbonden door hun studies aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag. Door de diepe muzikale en persoonlijke band zijn ze in staat om een strak, genuanceerd geluid te bereiken dat traditionele en moderne jazzelementen samenbrengt. Aan het einde van het jaar nemen ze hun Debuutalbum op. 

 

Lunchpauzeconcerten

Lunchpauzeconcerten zijn heerlijk om mee te maken: letterlijk en figuurlijk! Midden op de dag een uurtje tot rust komen bij een fijn concert in de Kleine Zaal. Dát breekt pas lekker de dag! Van pianorecital naar kamermuziek tot blazers: het aanbod is gevarieerd en vernieuwend. Omdat wij vinden dat aanstormend talent een podium verdient, staan er tijdens de lunchpauzeconcerten (net afgestudeerde) studenten, concourswinnaars en andere parels in de dop op het programma.


Na het concert

Een lunchpauzeconcert is natuurlijk niet compleet zonder een lekkere lunch. Daarom geniet je na het concert van een smaakvolle huisgemaakte soep en heerlijk vers brood in de Stadsfoyer. Dit kun je tegelijk met je ticket bijbestellen en is mogelijk tot 24 uur vóór het concert. Blijf je ook nog even? Gezellig!