© Lonneke van der Palen

Andert Tysma

Hit The City 2023
vr 20 okt ’23 18:45 uur
vr 20 okt ’23
18:45 uur
  • vr 20 okt ’23
    18:45 uur
    Kleine Zaal

Op Hit The City staat het (her)ontdekken van nieuwe muziek centraal. Liefhebber van indie, hiphop, jazz, garage en singer-songwriters kunnen maar liefst drie dagen lang hun hart ophalen in het weekend van 19 t/m 21 oktober. Tijdens dit gratis festival ontdek je de meest veelbelovende acts van het moment, verspreid over meer dan tien toffe locaties, waaronder Muziekgebouw Eindhoven! Laat je verrassen door een line-up waar je 'u' tegen zegt, bestaande uit ruim 50 acts en collectieven.

Als componist en producer verlegt Andert Tysma voortdurend de grenzen van zijn kunst. Verschillende klassieke arrangementen worden gecombineerd met moderne technologie om unieke soundscapes te creëren. Hiermee is hij met zijn muziek heel vooruitstrevend, maar gaat hij ook terug naar het verleden.

Tysma toerde de wereld rond als bassist en pianist met artiesten als Thomas Azier en BEA991. In september 2022 bracht hij echter ook zijn eerste soloalbum ‘Children Of Trinoom’ uit, en op het Best Kept Secret Festival van 2023 gaf hij zijn debuutoptreden als soloartiest. Het is duidelijk dat stilzitten niet in zijn aard ligt. Op dit moment werkt Tysma aan zijn tweede album wat naar verwachting in het voorjaar van 2024 zal worden uitgebracht. Een deel van dit album is opgenomen in de studio van de gerenommeerde muzikant en componist Niks Frahm in Berlijn.

Of het nu gaat om het creëren van ambiente soundscapes, neoklassieke stukken of meer experimentele composities, Tysma’s muziek is altijd doordrenkt van een diepe emotionele resonantie, die luisteraars op een diepgaand niveau raakt. Met een focus op textuur en sfeer maakt hij muzikale reizen die zowel betoverend als opbeurend zijn, en luisteraars uitnodigen om nieuwe muzikale gebieden te verkennen.