© Louis Bever

Chartreuse

Hit The City 2023
za 21 okt ’23 21:30 uur
za 21 okt ’23
21:30 uur
  • za 21 okt ’23
    21:30 uur
    M by Muziekgebouw Eindhoven

Op Hit The City staat het (her)ontdekken van nieuwe muziek centraal. Liefhebber van indie, hiphop, jazz, garage en singer-songwriters kunnen maar liefst drie dagen lang hun hart ophalen in het weekend van 19 t/m 21 oktober. Tijdens dit gratis festival ontdek je de meest veelbelovende acts van het moment, verspreid over meer dan tien toffe locaties, waaronder Muziekgebouw Eindhoven! Laat je verrassen door een line-up waar je 'u' tegen zegt, bestaande uit ruim 50 acts en collectieven.

De band Chartreuse, oorspronkelijk afkomstig uit Birmingham, bestaat uit Hattie Wilson, Mike Wagstaff, Rory Wagstaff en Perry Lovering. Voordat de band werd opgericht, waren de leden al een geruime tijd vrienden en leken vanaf het allereerste begin onafscheidelijk te zijn. Zachte, maar tegelijkertijd sterke uitgebalanceerde klanken kenmerken hun muziek.

Hoewel de band al sinds 2014 bestaat, brachten ze pas in 2019 hun eigen muziek uit. Gedurende al die jaren hebben ze gestaag aan hun opkomst gewerkt en hun geluid verfijnd. De muziek van Chartreuse straalt warmte, intimiteit en melancholie uit, prachtig ondersteunt door afwisselde zang van Mike en Hattie. Hun nummers fungeren als een soort persoonlijke therapie voor de songwriters, die in staat zijn om krachtige en diepzinnige teksten te creëren. Het resultaat zijn donkere, ambient popnummers met een emotionele en eerlijke inhoud.