Blossom Caldarone

Hit The City 2023
za 21 okt ’23 20:00 uur
za 21 okt ’23
20:00 uur
  • za 21 okt ’23
    20:00 uur
    M by Muziekgebouw Eindhoven

Op Hit The City staat het (her)ontdekken van nieuwe muziek centraal. Liefhebber van indie, hiphop, jazz, garage en singer-songwriters kunnen maar liefst drie dagen lang hun hart ophalen in het weekend van 19 t/m 21 oktober. Tijdens dit gratis festival ontdek je de meest veelbelovende acts van het moment, verspreid over meer dan tien toffe locaties, waaronder Muziekgebouw Eindhoven! Laat je verrassen door een line-up waar je 'u' tegen zegt, bestaande uit ruim 50 acts en collectieven.

Blossom Caldarone, een jonge jazz singer-songwriter uit Londen, weet met haar muziek een bijzondere indruk te maken. Naast het feit dat ze zichzelf begeleidt op de cello of piano, beschikt te over een prachtige, heldere stem die een gevoel van sereniteit oproept. Haar liedteksten draaien om de ogenschijnlijk onopvallende aspecten van het leven, die vaak over het hoofd worden gezien. De meeste van haar nummers gaan over mensen die ze kent, heeft gezien of heeft ontmoet.

Haar inspiratie komt voort uit een eclectische groep van invloeden, variërend van artiesten als Carleen Anderson, Syd Barrett en Tracy Chapman tot iconen uit de jaren 60 zoals The Velvet Underground en Carpenters. Met haar eerlijke en oprechte teksten hoopt Blossom Caldarone niet alleen een glimlach op je gezicht te toveren, maar je ook mee te nemen in haar muzikale wereld.