The Pulitzers

Mix van soul, funk en R&B
Blue Note ClubSessions
za 21 sep ’24 17:00 uur


Frank Montis – Hammond 
Bas van der Wal – gitaar 
Phil Martin – percussie 
Salle de Jonge – drums 

za 21 sep ’24
17:00 uur

De Hammond soulband The Pulitzers bestaat uit drummer Salle de Jonge, gitarist Bas van der Wal, percussionist Phil Martin en Hammondorgel-speler Frank Montis. Hun muziek is een meeslepende fusie van soul, funk en rhythm-and-blues, waarbij de rauwe Hammond en de gitaar worden aangedreven door de ritmische percussie en drums. Geïnspireerd door legendes zoals The Meters, Jimmy McGriff en Booker T, brengt The Pulitzers hun zelfgeschreven songs met slecht één doel: het stoken van een vuur! Wanneer deze vier toegewijde muzikanten samen spelen, spatten de vonken er vanaf. 

Na de release van de twee singles 'Honk Honk' en 'Sun Trippin' in 2023, werd op 1 maart 2024 debuutalbum 'Honk Honk' uitgebracht. Dit album introduceert een kwartet bestaande uit een Hammondorgel, gitaar, drums en percussie die je meenemen door de diepten van soul, funk en jazz. Het instrumentale album bevat 9 nummers, variërend van rustige nummers tot knallende soulfunk.

Hammondorganist Frank Montis heeft een lange geschiedenis bij vele jazz en dance georiënteerde groepen achter de rug, zoals Montis, Goudsmit & Directie en Gare du Nord. Drummer Salle de Jonge speelt bij o.a. Sabrina Starke en Jan van Duikerens Fingerprint. Bas van der Wal valt regelmatig te bewonderen bij de New Cool Collective met zijn soepele gitaarspel. Voeg daarbij de puntige percussie van Phil Martin en je hebt een onvermoeibaar kwartet!

Blue Note ClubSessions

Om de zaterdag wisselen gevestigde namen en verrassend opkomend talent uit de hedendaagse jazz- en soulscene elkaar af in een ongedwongen clubsetting bij Blue Note ClubSessions. In M gaat ontmoeten hierbij optimaal samen met genieten van top livemuziek.


Blue Note ClubCard

Krijg je geen genoeg van Blue Note ClubSessions? Dan is de Blue Note ClubCard een uitkomst! Je bestelt hiermee 10 tickets voor 75 euro. Dat is 50 euro korting ten opzichte van losse tickets!

Op de Blue Note ClubCard zit een unieke code, waarmee je voorafgaand aan het concert een ticket boekt op onze website. De ClubCard zelf geeft geen toegang tot het concert. Belangrijk dus, dat je jouw ticket van tevoren bestelt. De Blue Note ClubCard is geldig voor alle Blue Note ClubSessions tot en met juli 2024 – het hele seizoen 2023/2024 dus.

Haal je de Blue Note ClubCard op bij ons ticketbureau? Vergeet dan niet de bestelbevestiging mee te nemen. Laat je de ClubCard liever thuisbezorgen? Dat is mogelijk tegen een meerprijs. 

Bestel de Blue Note ClubCard


Tijdschema

De deuren van M openen om 16:00 uur, dan kun je alvast genieten van een drankje en een jazz-DJ. Het live concert start om 17:00 uur en zal tot 18:15 uur duren. Om het geheel goed af te sluiten, draait de jazz-DJ tot 19:00 uur.