Slapstick Saturday

Nederlands Silent Film Festival
za 13 jan ’24 20:30 uur


Daan van den Hurk, piano
Bart Soeters, bas
Frank van der Star, drums

Programma: 
The Cameraman (1928)
One Week (1920)
Should Men Walk Home? (1927)

za 13 jan ’24
20:30 uur
  • za 13 jan ’24
    20:30 uur
    Kleine Zaal

Het Nederlands Silent Film Festival (NSFF) is het grootste filmfestival van Nederland op het gebied van stille film! In 2024 is het tijd voor de zevende editie van het festival. Tijdens het festival kun je 12 gecureerde programma's bezoeken, allemaal voorzien van live muzikale begeleiding door nationale en internationale gespecialiseerde en gerenommeerde 'silent filmmusici'. Muziekgebouw Eindhoven heeft dit jaar de eer om de locatie voor de Slapstick Saturday te mogen zijn. Kom langs en geniet van het jaarlijks terugkerend eerbetoon aan de grote komedie kunstenaars uit het stille film tijdperk. 

Slapstick Saturday wordt niet alleen lachen, gieren, brullen maar de avond laat ook zien dat komedie een ware kunst is. De hoofdfilm van dit jaar is één van Buster Keatons meest iconische films: The Cameraman (1928). Dit was tevens de laatste film waarover Keaton nog (grotendeels) zelf de controle had, wat de film ook een tragische plek geeft in de filmgeschiedenis. Daarnaast geniet je van een film die volledig onder leiding van Keaton werd uitgebracht: One Week (1920). Ook Mabel Normand in Should Men Walk Home? (1927) én zelfs een korte film uit de Nasty Women collectie zijn van de partij.

Dit programma is onderdeel van het Nederlands Silent Film Festival 2024. De overige programma onderdelen vinden plaats in Pand P. Voor het gehele programma kijk op www.nsff.nl.