Lunchpauzeconcert

Anuschka Pedano & Pablo Suaste
do 2 nov ’23 12:30 uur


Anuschka Pedano, altviool
Pablo Suaste, piano

do 2 nov ’23
12:30 uur
  • do 2 nov ’23
    12:30 uur
    Kleine Zaal

Kom tijdens je lunchpauze genieten van verschillende Mexicaanse, Cubaanse en Argentijnse nummers! Dans is een van de meest natuurlijke vormen van menselijke expressie. Ook in de klassieke muziek is dit niet te missen, denk bijvoorbeeld aan Brahms zijn Hongaarse dansen of Dvoráks Slavische dansen. In deze werken vind je verschillende culturen, folklore en tradities die welk weer uniek zijn voor bijvoorbeeld een specifieke regio. Ze zijn dan wel geschreven met de intentie dat er naar geluisterd wordt, maar laten we eerlijk zijn, je kunt er ook wel heel goed op dansen. Dans en ritme zijn de essentie van Latijns-Amerikaanse muziek en dat laten we graag horen tijdens deze feestelijke en virtuose middag. 

Pablo Suaste

Door zijn elegante en virtuoze kunstenaarschap wordt hij beschreven als een echte klavierdichter en is hij een van de grootste opkomende artiesten in de muziekwereld. In 2017 bracht hij zijn debuut solo-album uit gewijd aan werken van Franz Liszt. Met zijn pianospel heeft Pablo al heel veel van de wereld gezien.


Anuschka Pedano

De warme klanken van de altviool hebben op jonge leeftijd haar hart gestolen. Tegenwoordig heeft ze eerste prijzen gewonnen op diverse (internationale) concoursen en heeft ze al op menig festival en podia gestaan. Samen het het internationale strijkersorkest LGT Young Soloists te Zürich de CD Nordic Dream opgenomen. 


Classic Young Masters

Classic Young Masters (CYM, opgericht 2012) is een Nederlandse organisatie die jonge talentvolle musici ondersteunt op weg naar een ondernemend en zelfstandig muzikaal bestaan. Dit doet CYM aan de hand van unieke tweejarige algemene en individuele begeleidingsprogramma’s én door projecten die jonge talenten deels zelf moeten invullen en opzetten. Het CYM-aanbod is gericht op de ontwikkeling van competenties die onontbeerlijk zijn voor een carrière als (klassiek) professioneel musicus.

Programma

Julian Aguirre - Aires Nacionales Argentinos - “Córdoba” 
Manuel M. Ponce - Marchita el alma
Manuel M. Ponce & Jasha Heifetz - Estrellita 
Manuel M. Ponce - Guateque, tiempo de Danzón
Ernesto Lecuona - Comparsa
Arturo Marquez - Danzón No. 2
Jose Resta - Aire de Tango
Astor Piazzolla - Cafe 1930
Astor Piazzolla - Le Grand Tango