Mike Oldfield's Tubular Bells

50th Anniversary Celebration
za 17 feb ’24 20:15 uur
za 17 feb ’24
20:15 uur
  • za 17 feb ’24
    20:15 uur
    Hertog Jan Zaal

Na een zeer succesvolle, uitverkochte tournee in het Verenigd Koninkrijk komt Tubular Bells, the 50th Anniversary Celebration Tour eindelijk naar Europa! Op zaterdag 17 februari komt de tour naar Muziekgebouw Eindhoven voor een exclusieve Nederlandse show. Deze legendarische compositie, oorspronkelijk uitgebracht in 1973, wordt op ons podium tot leven gebracht door een uitgebreide live groep, onder leiding van Robert A Smith, die decennialang met Mike Oldfield samenwerkte. Tubular Bells wordt in zijn geheel uitgevoerd, samen met andere meesterwerken van Oldfield.

Robin Smith, die samenwerkte met Oldfield op Tubular Bells 2 & 3 en al sinds 1973 een diepe waardering voor het stuk heeft, zegt: "Het is een echte eer om dit buitengewone werk uit te voeren. Het is vandaag de dag nog net zo fris als toen Mike het in 1971 creëerde." De klanken van Tubular Bells nemen je mee op een reis door verschillende muzikale genres, van progressieve rock en elektronica tot jazz en klassiek, en hebben in de loop der jaren menig hart geraakt.

Als toevoeging aan deze bijzondere avond zullen er ook andere werken van Mike Oldfield ten gehore worden gebracht, waaronder hits als 'Moonlight Shadow', 'Summit Day', 'Family Man' en 'Ommadawn'. Tubular Bells, het iconische debuutalbum van Mike Oldfield, bracht een revolutie teweeg in de muziekindustrie. Oldfield was pas 17 jaar toen hij begon met het componeren van de muziek en nam bijna alle instrumenten op het album zelf op. Nadat de muziek gebruikt werd in de soundtrack van de horrorfilm The Exorcist werd het het best verkochte instrumentale album aller tijden!